Zijn schaduwdoeken waterdicht?

Veel mensen voelen zich aangetrokken tot het idee om een ​​schaduwdoek te gebruiken om een ​​koele en aangename buitenomgeving te bieden, beschermd tegen de ultraviolette straling van de zon. Wat een bonus zou zijn, zou zijn om een schaduwdoek waterdicht te hebben die ook een mate van bescherming zouden bieden in geval van een regenbui – een niet ongewoon voorval om de geesten te temperen bij een zomerbarbecue! Het probleem met het bereiken van een echt waterdicht schaduwdoek is dat het materiaal van het zeil volledig ondoordringbaar moet zijn, vergelijkbaar met de canvas stoffen die worden gebruikt bij de constructie van traditionele tenten voor kamperen. Helaas bieden deze materialen niet de beste schaduwoplossing. De door Schaduwdoeken.nl geleverde schaduwdoeken zijn gemaakt van een speciaal zeildoek, een geweven HDP (high density polyethylene) materiaal met een monofilament. Dit materiaal heeft een mate van poreusheid waardoor de hete lucht door de stof kan ontsnappen en voor echt koele schaduw zorgt. Deze mate van schaduw kan niet worden bereikt met een ondoordringbare stof, waardoor hete lucht onder het materiaal wordt opgesloten en sommige voordelen van de schaduw teniet worden gedaan.

Een alternatief voor waterdichte schaduwstof

Hoewel het niet mogelijk is om echt waterdichte schaduwdoek te hebben die ook ademend is, moeten we overwegen hoe goed de producten kunnen werken als een waterdicht product. Een belangrijke factor om te overwegen is de montage van het zeil. Als het schaduwdoek bijna plat wordt gemonteerd, bestaat het risico dat de regen “plakt” in een plek op het zeil en dan zal het water onvermijdelijk door de licht poreuze schaduwdoekstof druppelen. Door het zeil onder een hoek of met een draai te monteren – wat eigenlijk stijlvoller en aantrekkelijker is voor het oog – zal het grootste deel van de regen eenvoudig van het zonnedoek waterdicht  aflopen. In de meeste gevallen levert een lichte douche geen enkel probleem op en zullen onze schaduwdoeken inderdaad als waterdicht schaduwdoek fungeren. Bij een zware stortbui zal er onvermijdelijk wat door de stof druipen. Bovendien is er bij stormachtige omstandigheden vaak wat wind die de neiging heeft om de regen onder de stof te blazen. Zelfs een echt waterdichte schaduwoplossing zou onder deze omstandigheden niet helpen. En het is vanzelfsprekend dat winderige en stormachtige omstandigheden waarschijnlijk niet het meest geschikt zijn om buiten met een paar vrienden rond de barbecue te ontspannen!

Hoe waterdicht zijn deze schaduwdoeken?

Onlangs stuurde een van onze klanten enkele foto’s van hun schaduwdoekinstallatie direct na een regenbui. Aan de afbeeldingen is duidelijk te zien dat er onder elk van de zeilen een duidelijke droge plek is in de vorm van het schaduwdoek. Merk ook op dat deze installatie gebruik maakt van gehoekte schaduwdoeken om het water weg te laten lopen. Dit is een duidelijke demonstratie dat, hoewel we niet beweren echt waterdichte schaduwdoeken te leveren, ze de regen behoorlijk goed afweren, evenals hun belangrijkste functie om er geweldig uit te zien en echt koele schaduw te bieden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *