Welke motorhelm past bij jou?

Het dragen van een motorhelm is verplicht als motorrijder. Dat betekent niet dat je vast zit aan een bepaald model. Er zijn verschillende soorten helmen die allemaal kunnen voldoen aan de wettelijke eisen op het gebied van bescherming. Zo kan je dus ook kiezen op basis van look. Op deze plek bespreken we de systeemhelm, integraalhelm en jethelm.

De sterke kanten van systeemhelmen

De reden waarom de systeemhelmen zoals je die bijvoorbeeld bij Goedhart Motoren vindt zo vaak gekozen worden, is te vinden in het gebruiksgemak. Wanneer je kijkt naar de voordelen van deze modellen, dan kom je altijd op zaken als de flexibiliteit in het dragen. De helm kan ventileren en verkoelen in de open stand. De helm is ook maximaal beschermend wanneer je deze dicht draagt. Daardoor past deze dus eigenlijk bij ieder type motorrijder.

De sterken kanten van de intregaalhelmen

De sterkste kanten van de integraalhelmen zitten toch vooral in het feit dat deze optimaal beschermend is. De helm is helemaal gesloten en kan daardoor dus alles op een goede manier afschermen. Natuurlijk wil je niet vallen, maar mocht dat toch gebeuren, dan kan je er zeker van zijn dat dit type helm je de maximale mate van protectie kan bieden. Daarom wordt het vaak aangeraden om met dit type helm te beginnen.

De sterke kanten van jethelmen

De jethelm is populair omdat deze lekker klein en licht van gewicht is. Daardoor is deze dus ook een flink stuk gemakkelijker te dragen. Het is wel heel fijn om op die manier op de motor te kunnen stappen. Het is immers allemaal al behoorlijk inspannend, dus alles wat je kunt doen om dit wat gemakkelijker te maken is dan mooi meegenomen. Dat geldt dus zeker ook voor het soort helm dat je draagt op je ritten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *