Welke mogelijkheden heb je met een bouwpakkettrap

Waarschijnlijk heb je hier nooit over nagedacht maar een bouwpakkettrap is een goede optie in plaatst van een maatwerktrap. De bouwpakkettrap is namelijk een stuk goedkoper. Natuurlijk kost een bouwpakkettrap wel wat meer moeite. Een dergelijke trap moet je zelf namelijk nog monteren. Tevens is het mogelijk dat de trap nog een klein beetje aangepast moet worden. Dit kan ook het geval zijn in jouw situatie. Dit alles kost tijd. Natuurlijk kan je het ook door een Klusbedrijf laten doen.

Verschillende trapsoorten

Er bestaan verschillende trapsoorten. De trappen die als bouwpakket het meeste voorkomen zijn rechte trappen, kwartslagtrappen, ruimtebesparende trappen, wenteltrappen en vlizotrappen. Het is dus zeker niet zo dat alleen de simpele steektrappen er zijn als bouwpakket.

Wat betekent een bouwpakkettrap?

De betekenis van een bouwpakkettrap is dat de trap geleverd wordt in allemaal losse onderdelen. Vaak is een van de kenmerken van een bouwpakkettrap dat het in vaste maten binnenkomt, bijvoorbeeld standaard tot een hoogte van 260cm. Met behulp van de montagehandleiding die erbij wordt geleverd kun je de trap installeren en inkorten tot de gewenste hoogte.

 

Plus en min punten van een bouwpakkettrap

Natuurlijk heb je bij een bouwpakkettrap plus en min punten. De belangrijkste punten staan hieronder.

Voordelen:

  • Goedkoper dan een maatwerktrap
  • In bijna alle situaties mogelijk
  • Vaak onbehandeld geleverd waardoor je het zelf kan behandelen hoe je wilt
  • Zelf te monteren

Nadelen:

  • Niet in alle situaties geschikt omdat het niet altijd passend gemaakt kan worden
  • Door het inkorten van de trap kan het zo zijn dat de afstand tussen de treden niet altijd gelijk is
  • Vaak niet geschikt om boven een ander trappengat te plaatsen
  • Hij is niet kant en klaar maar je moet hem zelf nog naar wens behandelen

Stel je weet na deze informatie nog steeds niet welke trap bij jou past en of er een trap bij jou past? Dan zijn er ook enkele bedrijven die kunnen inmeten, een van die bedrijven is houtcompleet.nl. Houtcompleet.nl is een van de bedrijven die een inmeetservice aanbiedt. Zij geven aansluitend een passend advies dat aansluit bij de wensen, de maten en hun assortiment.

Geplaatst onder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *