Welke kattenluik is het beste voor jouw kat?

Door middel van een kattenluik kan je kat naar binnen wanneer hij of zij dat wil. Er bestaan verschillende soorten kattenluiken. Zo heb je bijvoorbeeld extra grote kattenluiken of kattenluiken met chip waar alleen je eigen kat doorheen kan komen. Je moet dus goed opletten of je wel het juiste kattenluik koopt en jouw kat er wel doorheen kan. Je kunt kiezen tussen een standaard kattenluik, deze zijn gemaakt voor katten tot 7 kg. Of een groter kattenluik deze is gemaakt voor katten tot 10 kg. Dit gewicht kan wel wat verschillen per merk. Als je nog opzoek bent naar een bekend merk voor kattenluiken is Petsafe wellicht een goede optie.

Kattenluik met chip en app

Wanneer jij precies wilt kunnen regelen welke kat naar buiten mag en welke niet, dan is een kattenluik met chip hier geschikt voor. Deze kattenluiken zorgen ervoor dat jij bepaalt welke kat(ten) naar binnen en buiten kunnen. Het kattenluik gaat open wanneer de sensor de chip van de kat leest die naar binnen mag. Zo hou je dus katten, kleine honden of ongedierte die niet naar binnen mogen buiten de deur. Ook bestaan er kattenluiken die je van een afstand kunt vergrendelen en ontgrendelen met een app. In de app zie je of je kat binnen of buiten is. Wanneer het gaat regenen of stormen kun je het luikje dicht doen.

Het plaatsen van een kattenluik

De meeste kattenluiken worden geplaatst in de deur, hier zijn de meeste dan ook voor gemaakt. Maar tegenwoordig zijn er ook kattenluiken die geschikt zijn voor muren of glas. Deze kattenluiken hebben wel speciale onderdelen nodig voor het monteren. Denk hierbij aan een montageadapter voor glas en een tunnelverlenging voor de plaatsing in dikke muren. Ook zijn er kattenluiken die ervoor zorgen dat je tocht tegen kan gaan. Dit is het kattenluik met een magneetstrip. Deze strip zorgt ervoor dat het kattenluikje netjes dicht valt nadat je kat er doorheen gegaan is. Op deze manier zorg je ervoor dat het minder tocht in huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *