Welke gewassen kan je met een tuinkas kweken?

Hoewel het misschien gemakkelijker is om gewoon naar je plaatselijke supermarkt te gaan om ingrediënten voor een salade of maaltijd te kopen, krijg alleen die volle voldoening als je weet dat je je eigen gekweekte groenten eet. Daarom raad ik iedereen aan om te beginnen met telen, doe dat met de volgende gewassen. 

Sla 

Hoewel elke bekende slasoort goed zal werken in de kas, is het de moeite waard om een “gemengd blad” te gebruiken. Dit komt omdat de prachtige kleuren je bord opfleuren. Het is de moeite waard om kassla te overwegen om in de zomer te blijven groeien, zelfs als het op de grond kan groeien. Jonge slablaadjes uit je eigen kas vormen een heerlijke decoratie voor alle maaltijden. 

Paprika’s en pepers 

Als je een minimumtemperatuur van twaalf graden aan kunt houden, kun je verschillende soorten paprika’s telen. Inclusief paprika en chilipepers. Zaai de zaden in april en plant de planten in potten naarmate ze groter worden. Bij het rijpen van paprika’s verandert de kleur van groen naar rood, geel of oranje en wordt de smaak zoeter. Rijpe chilipepers zijn rood en moeten volledig rijp zijn voordat ze geplukt kunnen worden.  

Tomaten  

Tomaten zijn een van de gezondste gewassen die je in een tuinkas kunt telen, want met een beetje zorg kunnen ze snel hoge opbrengsten produceren. Er zijn veel verschillende soorten tomaten, maar de ene soort is geschikter dan de andere. Rechtopstaande rassen zijn geschikter dan tomaten die in de breedte groeien. Je plaatselijke tuincentrum kan je informeren over welke rassen het beste zijn voor een zeer smaakvolle tomatenkas. Als je zorgvuldig de groenten en gewassen selecteert die je mooi vindt en in de kas wilt laten groeien, kun je een verscheidenheid aan groenten en andere gewassen telen. Half maart is de perfecte tijd om te beginnen met zaaien. En 10 weken later, in Augustus kan je al mooie volle tomaten plukken. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *