Welk soort horloge past bij mij?

Aviator

De eerste aviator werd gemaakt door Louis Cartier, hij maakte dit horloge speciaal voor een vriend die piloot was. De horloges werden dus speciaal gemaakt voor piloten en moesten dus ook voldoen aan bepaalde eisen. Ze moesten makkelijk te lezen zijn en goed te bedienen zijn met dikke handschoenen. Bekende aviator horloges zijn de Rolex air-king en de Breitling aviator 8. Aviator horloges zijn vaak wat stoerder en passen minder goed bij een net pak.

Diver

De diver horloges zijn horloges die vroeger speciaal werden gemaakt voor duikers. Deze horloges kunnen vaak tot meters diep onder water en hebben bijna altijd een duikring. Een duikring is een draaibare ring om je klok heen. Deze draai je zover totdat hij gelijk staat met de minutenwijzer. Tijdens het duiken en zodra je na je duik weer boven bent, zo kun je op je horloge zien hoe lang je hebt gedoken. Ook erg handig wanneer je wilt weten voor hoeveel minuten aan zuurstof je nog hebt. Tegenwoordig vooral handig wanneer je aan het koken bent of iets anders moet timen. De Rolex submariner en de Omega seamaster zijn waarschijnlijk de bekendste diver horloges. Maar als je een voordeligere diver wilt kan je ook voor een Hugo Boss horloge gaan. Hugo Boss heeft ook erg mooie en kwalitatief goede diver horloges.

Chronograaf horloges

De chronograaf is een horloge dat ook kan worden gebruikt als stopwatch. Wanneer je horloge een timerfunctie heeft is het al een chronograaf, zo eenvoudig is het. Het woord chronograaf komt uit het Grieks: en betekent letterlijk ’tijd schrijven’. Ingewikkelde en vaak ook dure chronografen kunnen 12 uur timen, minder ingewikkelde chronografen kunnen ongeveer 30 minuten timen. Dit zijn de meest verkochte horloges, maar dit komt niet door de functies maar door het uiterlijk. Dat is ook zeer begrijpelijk want een chronograaf kun je bij bijna elke gelegenheid dragen. Omega speedmaster en Rolex daytona zijn waarschijnlijk de meest fameuze chronografen. Maar omdat deze horloges duizenden euro’s kosten raad ik je aan om voor een Tommy Hilfiger horloge te gaan. Tommy Hilfiger heeft hele mooie chronografen voor een betaalbare prijs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *