Wat zijn de titelkansen voor Max in 2020?

 

 

Na een teleurstellend (en zeer kort) raceweekend  in België, Spa-francorchamps is zelfs het kleine beetje hoop op een titelgevecht weg. De Nederlander kwam na een slechte start in contact met de Fin Kimi Räikkonen en beschadigde zo zijn auto en crashte enkele bochten later door de schade. Maar ondanks de crash was er weinig hoop op podiumkansen voor de Red Bull coureur. Ondanks de succesvolle samenwerking met Honda verliest de auto nog veel snelheid op de rechte stukken, iets waar Spa er veel van heeft. Ook het volgende circuit, Monza, gevestigd in Italië zal een minder sterk circuit zijn voor de Red Bull.

Maar er is ook goed nieuws

In Monza zal Max Verstappen een motorupgrade krijgen die het gat met Mercedes en Ferrari moet dichten. Door de upgrade zal Max achteraan moeten beginnen waardoor een podiumplaats buiten bereik lijkt. Maar wie het op lange termijn bekijkt ziet dat de update er veelbelovend uitziet. Max kersverse teamgenoot Alexander Albon mocht de moterupgrade al in Spa testen en de resultaten waren veelbelovend. Niet alleen reed Albon van de 17e naar de 15e plek, ook de data die Honda zag kwamen overeen met de verwachte uitkomsten.

Volgend jaar dan maar?

Het is belangrijk om te weten dat het seizoen 2019/2020 een overgangsjaar is voor Red Bull en Honda. Om een formule 1 auto optimaal te laten werken moeten de motor en de chassis perfect in balans zijn. Volgend jaar zal Red Bull meer ervaring hebben met Honda waardoor een betere auto onvermijdelijk lijkt. Ondanks dat het een overgangsjaar is presteren Red Bull en Honda boven verwachting. Met twee overwinningen hebben ze laten zien dat de potentie er is. Nu ze meer ervaring met de motor hebben én de nieuwe upgrades goed aanslaan lijkt het een kwestie van tijd totdat Max Verstappen een gooi kan doen naar het kampioenschap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *