Wat zijn de nieuwste trends voor komend jaar op telefoongebied?

Ben jij toe aan een nieuwe telefoon? Is hij niet meer zo snel als dat hij vroeger was of is hij beschadigd? Dan klinkt het alsof het tijd is voor een nieuwe telefoon. Misschien wil je gewoon graag het allernieuwste bemachtigen, ook dan kun je via dit artikel op de hoogte blijven van alle nieuwtjes.

Vouwbare smartphone

Een bijzondere trend op het gebied van smartphones is de opvouwbare telefoon. Sinds september is dit op de markt en zorgt ervoor dat je eigenlijk een telefoon en tablet in één hebt. Toen de telefoon net werd geïntroduceerd waren er wat problemen met het scherm en vervolgens de hardware. Het scherm was niet sterk genoeg, daarom werd de start van de verkoop uitgesteld door de makers. Toen de telefoons op de markt kwamen merkten mensen dat de hardware niet goed was in vergelijking met de prijs, dit wordt volgend jaar aangepast. Naar verwachting zullen er in 2022 veel meer van deze opvouwbare telefoons verkocht worden.

Refurbished telefoons

Een trend dat al een tijdje speelt is het kopen van refurbished telefoons. Dit is erg populair omdat het een duurzame optie is, je koopt namelijk een telefoon die al eerder is gebruikt. De telefoon wordt opgeknapt zodat hij weer nieuw is en langer gebruikt kan worden. Vaak betaal je een stuk minder voor bijvoorbeeld een motorola moto g100 of iphone 8 refurbished. Je kunt gewoon een abonnement nemen, net als bij een nieuwe telefoon. Je krijgt dus ook garantie op je apparaat, de garantie kan wel verschillen per aanbieder. Een toestel kan nog fabrieksgarantie hebben waar je van kunt profiteren, de ander misschien niet. Gelukkig bieden de aanbieders zelf ook garantie.

5G netwerk

Tegenwoordig wil men steeds sneller internetten, blijkbaar voldoet 4G niet meer. Met 4G heb je nog weleens slechte verbinding op drukke plekken en 5G lost dit op. Er is een 5G netwerk aangelegd door Vodafone, hier kun je nu al gebruik van maken. Maar als je een abonnement hebt bij een provider dat geen eigen netwerk heeft zul je nog even moeten wachten.

Augmented Reality

AR betekent eigenlijk toegevoegde waarheid. Met deze functie kun je via de camera van je telefoon een virtueel iets in je kamer zien. Neem als voorbeeld Pokémon Go, met deze app zie je een wezen in je eigen wereld verschijnen. AR gaat nog veel verder dan dit, er wordt zelfs gesproken over een AR bril waarmee je dus allerlei dingen kunt projecteren. Wie weet wat er volgend jaar komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *