Wat zijn de kosten van een payrollmedewerker?

Je bedrijf is aan het groeien en je merkt dat je meer personeel nodig hebt. Het aannemen van nieuw personeel doe je niet zomaar. Het is goed om van tevoren na te gaan welke kosten daaraan vast zitten. Meer werknemers betekent immers ook meer administratieve taken. Maar wat nou als je een payrollbedrijf inschakelt? Een payrollbedrijf regelt alle personeelszaken rondom jouw nieuwe medewerkers en kan je zo een hoop tijd schelen!

Om alle administratie van je medewerkers goed op orde te houden, ben je zoals snel een aantal dagen bezig. Met behulp van een payrollbedrijf kun je een hoop tijd winnen. Maar wat betreft de kosten van een payrollmedewerker? Na het lezen van dit artikel weet je alles over de kosten van een payrollmedewerker.

Wat is een payrollmedewerker?

Een payrollmedewerker is een medewerker die bij jou aan de slag gaat als werknemer. Jij bent dan de opdrachtgever van de werknemer. Juridisch gezien is de medewerker in dienst van een payrollbedrijf. Het payrollbedrijf is namelijk verantwoordelijk voor alle administratieve taken rondom medewerkers van bedrijven. Hierbij moet je denken aan contractenbeheer, pensioen en loonadministratie. Het payrollbedrijf is in payrollverband de juridische werkgever. Het bedrijf waarbij de medewerker aan de slag gaat, is de feitelijk werkgever.

Wat kost een payrollmedewerker?

Wat allereerst goed is om te weten, is dat jij als werkgever het salaris van de medewerker bepaalt. Daarbij hebben payrollmedewerkers dezelfde arbeidsvoorwaarden als reguliere medewerkers. Dit is wettelijk verplicht. Op deze manier heeft iedereen bijvoorbeeld hetzelfde aantal vakantiedagen. Ook is het goed om te weten dat je voor een payrollmedewerker geen wervingskosten hoeft te betalen. Je werft je medewerkers namelijk zelf, in tegenstelling tot een uitzendbureau. 

Omrekenfactor payroll

Als werkgever betaal je bij een payrollbedrijf een bepaald tarief. Het tarief dat je betaalt, wordt berekend door middel van het bruto-uurloon en een bepaalde omrekenfactor die payrollbedrijven gebruiken. Deze omrekenfactor is bij ieder payrollbedrijf anders en wordt bepaald door verschillende factoren. Denk hierbij aan het aantal werkuren van de payrollmedewerker, de leeftijd van de medewerker, het pensioen, de CAO en het aantal verlofdagen. 

Maar wat is de gemiddelde omrekenfactor van een payrollbedrijf? De omrekenfactor van een payrollbedrijf ligt zo rond de 1,67. Natuurlijk zijn er payrollbedrijven die hier net onder of net boven zitten. De som om de kosten van een payrollmedewerker te berekenen is als volgt:

(BRUTO UULOON PAYROLLMEDEWERKER x OMREKENFACTOR) = TOTALE LOONKOSTEN

Als bedrijf ben je iets meer loonkosten kwijt aan een payrollmedewerker. Daar tegenover staat dat je enorm veel tijd bespaart door de administratieve rompslomp uit te besteden aan een payrollbedrijf. Deze tijd kun je weer nuttig invullen door je bezig te houden met andere belangrijke taken binnen je bedrijf. 

Hoe wordt een payrollmedewerker betaald?

Een payrollmedewerker wordt verloond door het payrollbedrijf. Verlonen betekent letterlijk dat een werknemer wordt betaald voor het verrichten van werkzaamheden binnen een bedrijf. Payroll wordt in het Nederlands letterlijk vertaald met ‘loonlijst’. Een payrollbedrijf neemt dus letterlijk de loonlijst van een bedrijf over. Een payrollmedewerker wordt dan dus betaald door het payrollbedrijf.

Als payrollmedewerker merk je zelf niets van het feit dat er een payrollbedrijf verantwoordelijk is voor alle administratieve taken. Sterker nog, het salaris is altijd op tijd en correct betaald, de werknemer heeft dezelfde arbeidsvoorwaarden als elke andere medewerker, de medewerker heeft zekerheid en wordt zo bijvoorbeeld doorbetaald bij ziekte.

De specialisten van Payroll Select

Wil jij gebruik gaan maken van payroll of het gewoon eens hebben over welke mogelijkheden er voor jouw onderneming zijn? Neem dan contact op met de experts van payroll select. Zij kijken samen met jou naar hoe payroll Select jouw onderneming verder kan helpen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *