Wat schaft de pot?

Deze blog is speciaal gericht om studenten die net uit huis gaan. Want als je in een studentenhuis gaat wonen, moet je ineens voor jezelf beslissen wat je elke avond gaat eten. Omdat iedereen hier nieuw in komt zal de vraag ‘wat schaft de pot? Ongetwijfeld, vaak worden gesteld. Om daarbij te helpen zijn hier de volgende tips.  

Weet wanneer je gaat eten 

Veel studenten eten vaak samen. Daarom komt het tijdens je studententijd vaak voor dat je maar één of meerdere avonden per week ’s avonds alleen eet. Het is goed om hier zicht op te houden, want dan weet je hoeveel dagen in je week je je eigen avond eten moet klaarmaken. 

Weet wat je gaat eten 

De meeste studenten willen niet lang in de keuken staan om te eten en geven de voorkeur aan lichte maaltijden. Dan zijn er twee opties voor goedkoop en lekker eten. De eerste is om ’s avonds voor meerdere porties te koken. De overige porties kun je invriezen en een andere dag weer opwarmen. Een andere optie is om te bedenken hoeveel avonden u aan het begin van de week alleen eet. Besteed zelfs een half uur aan het uitzoeken welke gerechten je tijdens die vele avonden wilt eten. 

Inkopen doen 

Ga met het lijstje naar de supermarkt en koop ze allemaal tegelijk. Als je elke dag voor het avondeten naar de supermarkt moet, kost dat tijd en geef je maandelijks meer uit omdat je “onnodig” eten koopt. Bij beide opties hoef je niet meer na te denken over wat je die avond gaat eten en het scheelt je maandelijks veel geld. Een andere optie is om een voedselpakket van Mega Food Stunter te bestellen. Zo’n groot voedselpakket kopen heeft een aantal voordelen. Je hoeft de deur niet uit, omdat ze het thuis komen bezorgen. Maar het is ook spotgoedkoop, want in de winkel betaal je voor dezelfde hoeveelheid het dubbele. Al het eten kan je invriezen en weer uit de vriezer halen wanneer je gaat avond eten. Dit is dus perfect voor iedere student.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *