Wat mag er niet ontbreken in jouw Mancave?

Je huis moet de stijl van het gezin weergeven

Je huis inrichten is de beste manier om de stijl van je gezin te laten zien. Het probleem is dat jij en je echtgenoot het niet altijd eens zijn over de beste elementen voor de inrichting van jullie huis. Wil zij het liefst lichte kleuren en wil jij liever leren meubels met donkere accenten. En wil jij graag sportmemorabilia ophangen en heeft zij dat liever niet, en bergt zij het liefst deze spullen op.

Als dit verhaal begint te lijken op je thuis, kun je een kamer gaan ontwerpen die alleen voor jou is: een plek met alle luxe van comfort en thuis, gekoppeld aan zijn eigen ontwerpvoorkeuren. Of het nu een kantoor is, of een recreatieruimte voor jou en jouw vrienden. Je kunt weinig verkeerd doen met een ruimte waar vooral alleen jij komt.

Een mancave heeft een bar

Als je een chique en functionele hang-out plek ontwerpt, wil je in ieder geval een goede koelkast waar een biertje en wat hapjes lekker koel kunnen worden gehouden. Als je van het mixen van drankjes houdt, is een dranken kar zelfs een beter idee. Afhankelijk van de grootte van de mancave, kan het installeren van een volledige bar je meer decoratieve en ontwerp mogelijkheden geven. 


Ontspannen is nodig! Zorg voor een gezellige zithoek waar je heerlijk in kan ontspannen, vooral na een lange dag op kantoor. Voor deze zithoek kan je het beste een paar comfortabele fauteuils aanschaffen. Afhankelijk van de grootte en indeling van de ruimte, kan een leren bankstel goed werken om te ontspannen, TV te kijken en uit te rusten. Of je nu met je voeten omhoog gaat bij jouw favoriete Tv-programma of bij het lezen van een roman, een comfortabele relaxfauteuil is iets waar je elke keer van zal genieten.

 

Decoratiemogelijkheden

Er is een plek nodig om zijn favoriete prullaria, boeken en trofeeën ten toon te stellen. Als je niet de strakke lijnen en moderne esthetiek van je huis na wilt doen in de mancave, kijk dan eens naar vintage boekenplanken. Die kunnen een klassiek aanzien geven aan een functionele plek om zijn boeken of Cd’s ten toon te stellen. Of denk bijvoorbeeld aan een open kast waar je trofeeën en andere decoratieobjecten ten toon kan stellen. Ook biedt dit de mogelijkheid om dit te gebruiken als een soort van tafel waar je een glas of wat hapjes neer kan zetten.

Sport of film liefhebber?

Ben jij  een enorme filmliefhebber? Pak dan groots uit als het op het entertainment systeem aankomt. Als jij van sport, shows of films houdt, dan is een groot scherm met een geweldig geluidssysteem een must voor deze ruimte. Lekker met je vrienden mooie sportwedstrijden kijken of natuurlijk in je eentje een mooie film, het kan allemaal.

Games en activiteiten

Sport kijken, een drankje doen en een mooie mancave is niet alles wat je nodig hebt. Zo wil je waarschijnlijk ook een spelletje kunnen doen, of samen met je vrienden je favoriete games spelen. Nu kan je er voor kiezen om een gameconsole te verbinden met het beeldscherm die je gebruikt voor de sportwedstrijden en films. Toch is het ook mooi om juist een aparte gamehoek te maken. Naast het online gamen is het ook leuk om andere spelletjes toe te voegen aan de mancave. Zo kan je denken aan het ophangen van een dartbord of het neerzetten van een voetbaltafel. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *