Wat is een “Slimme deurbel”?

De Slimme deurbel” is een snel opkomende trend. Ring was als eerste erg populair met zijn slimme deurbel, maar door de komst van een heel aantal alternatieven is de markt voor deze producten echt ontploft. Wil je weten wat je met zo’n slimme deurbel kan, en of het iets voor jou is, lees dan hieronder snel verder.

De voordelen

+ Beveiliging aan de voordeur

Eerst en vooral helpt zo’n slimme deurbel mee bij de beveiliging van je huis, enerzijds doordat je weet wie er voor de deur staat zonder dat je hoeft open te doen, maar anderzijds zit in de meeste slimme deurbellen ook een bewegingsdetector, waardoor je ook kan opnemen wie er aan jouw deur komt kijken zonder aan te bellen. Deze bewegingssensor kan je ook afzetten, of in het geval van de Ring deurbel ook bepalen welke zone er moet gedetecteerd worden.

 

+ Communiceren alsof je thuis bent, zelfs als je even niet thuis bent

Tegenwoordig besteld iedereen geregeld wel iets online, en dan komen deze pakjes niet altijd exact op het moment dat je verwacht of hoopt. En net als iedereen heb je zeker en vast al wel eens een levering van een pakje gemist omdat je net eventjes een niet thuis was.

Met een slimme deurbel wordt kan dit opgelost worden. Je kan tegen de bezorger kunt praten en zo kan je hem/haar vertellen dat je er binnen een minuutje bent of vragen het op een bepaalde plaats te zetten of te leveren. Zo weet je ook meteen waar je pakje is als je opnieuw thuiskomt.

 

Ook komt het steeds vaker voor dat mensen met minder goede bedoelingen met een smoesje aanbellen, om te checken of er iemand thuis is. In dat geval kan je gawoon opnemen en doen of je thuis bent, en indien je het nodig acht iemand van de buren, vrienden of familie even op te bellen of te waarschuwen.

 

+ Minder goed te been / even in de tuin?

Als je slecht te been bent is een wandeling soms lastig? Met een “Slimme deurbel” weet je direct of het de moeite waard is om naar de voordeur te gaan en vermijd je ook het risico dat je net te laat bij de deur bent.

Ook als je bijvoorbeeld in de tuin of op zolder bezig bent, en de bel normaal niet zou horen, kan je hem nu gemakkelijk meenemen.

 

+Terugkijken wie er aan de deur gestaan heeft

Maak je geen zorgen als je geen tijd hebt om open te doen, de beelden worden opgeslagen, zodat je ze altijd kunt terugkijken. Er zijn 2 manieren van opslag:

  • In de Cloud: dit wordt onder andere door Ring aangeboden, je kan hiervoor indien gewenst ook een maandabonnement (vanaf 2€/maand) nemen om alles automatisch op te slaan
  • MicroSd: dit is hoe bijvoorbeeld de Nedis deurbel werkt, hier dien je dan een bijkomend MicroSd kaartje te kkopen dat in de slimme deurbel gestoken kan worden.

Kan ik zo’n slimme deurbel zelf installeren?

 

De draadloze videodeurbel is eenvoudig te monteren doordat je de draden van de bestaande deurbel kan gebruiken. Inclusief hoekbeugel om de deurbel in de optimale positie te bevestigen. Werkt op 8 – 24 V AC – gebruik de bedrading van je bestaande, bedrade deurbel.

 

Gong/uitbreiding:

Je kan je videodeurbellen van Ring en Nedis ook uitbreiden met een deurbel-ontvanger om ook de bel te horen als je smartphone uit staat of niet in de buurt ligt.

De bellen zijn ook geïntegreerd met de meest voorkomende SmartHome Apps zodat je ze met andere componenten (Slimme Lamp, stekker, …) kan gaan laten samenwerken.
De Prijs:

Slimme deurbellenwaren oorspronkelijk redelijk prijzig, maar door het uitgebreidere aanbod, en de concurrentie, zijn deze prijzen sterk gedaald, en zijn ze meer voor iedereen betaalbaar geworden.

 

Een Slimme deurbel heb ja al vanaf 68,99€, je hebt ook duurdere modellen naar gelang design, mogelijkheden, …

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *