Wat is een KMS en voor wie is het?

Een Kleding Management Systeem – KMS – is een systeem wat het beheer en bestellen van bedrijfskleding, persoonlijke beschermingsmiddelen en andere producten stroomlijnt en vergemakkelijkt. Dit is een erg handige service die voor veel verschillende bedrijven erg nuttig is.

Hoe werkt het?

Met een online kleding management systeem is alle registratie en distributie van werkkleding in één programma verwerkt. Wanneer je als met dit systeem werkt kunnen al je medewerkers makkelijk inloggen met een persoonlijk account. Via dat account kunnen zij zelf de benodigde kleding bestellen in de juiste maat. Je kan elke werknemer vooraf een persoonlijk budget toekennen of (optioneel) na bestelling goedkeuring geven aan de bestelling om je budget in de gaten te houden. Wanneer dit is goedgekeurd worden de spullen verzameld en verzonden. De werknemer kan de bestelling thuis laten bezorgen of op een pakketpunt afhalen.

Voor leveranciers

Veel verschillende soorten bedrijven kunnen profiteren van een kleding management systeem. KMS voor bedrijfskleding leveranciers is natuurlijk een perfecte match. Het systeem geeft de leverancier een duidelijk overzicht van alle orders en order statussen. Het is ook erg handig om meerdere assortimenten te beheren voor alle verschillende klanten. Als jij een bedrijf hebt in het leveren van bedrijfskleding is het zeker de investering waard om zo’n systeem aan te schaffen en te gaan gebruiken. Hiermee kun je veel extra service leveren aan je klanten en heb je per klant duidelijke overzichten van orders, voorraad en afzet.

Elke organisatie die gebruik maakt van bedrijfskleding

Een kleding management systeem is eigenlijk nuttig voor elke organisatie die gebruik maakt van bedrijfskleding. Als jij in jouw organisatie bedrijfskleding aanbiedt aan je medewerkers, dan heb je dit nodig. Dit systeem koppelt alle informatie die nodig hebt bij het bestellen van de kleding aan persoonlijke werknemersprofielen. Zo kunnen je werknemers op simpele wijze inloggen op hun persoonlijke bestelomgeving. Daar kun jij het assortiment en het budget bepalen en de werknemers kunnen eenvoudig de juiste maat bestellen en laten bezorgen waar en wanneer ze willen. Tegelijkertijd heeft u te allen tijde inzicht in de gemaakte kosten en het bestelproces.

Bedrijven zonder bedrijfskleding

Als je als bedrijf nog geen gebruik maakt van bedrijfskleding heb je natuurlijk nog niks aan zo’n systeem. Maar als jij en jouw werknemers regelmatig direct contact hebben met klanten is het belangrijk om te overwegen om toch bedrijfskleding te gaan dragen. Op deze manier zijn je werknemers goed herkenbaar voor klanten. Daarnaast kan bedrijfskleding het verantwoordelijkheidsgevoel van de werknemer vergroten, doordat iedereen in een wandelend visitekaartje veranderd. Bedrijfskleding kan veel voordelen hebben voor je onderneming en zodra je de stap maakt, weet je al dat je een KMS kunt gebruiken voor het beheer van alle bedrijfskleding zaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *