Wat heb je aan een loopbaancoach?

Je krijgt persoonlijk advies

Tuurlijk, er is genoeg carrièreadvies te vinden op het web. Maar terwijl er een groot aantal algemene adviezen staan over hoe aan te scherpen op uw werk, hoe te komen met een pitch, en dergelijke, zal je niet snel een artikel vinden over meer specifieke onderwerpen. Hoezeer ik het ook haat om het toe te geven, algemeen loopbaanadvies kan je alleen maar zo ver brengen. Bijna iedereen zal, op een bepaald moment, een technische of specifieke situatie hebben waarinhij of zij niet zeker weet hoe hij of zij ermee om moet gaan. En daar kan een Loopbaan Coaching echt van pas komen. Dit is immers iemand die je betaalt, niet alleen om een loopbaanadvies te geven, maar ook om naar je situatie te luisteren en je een deskundig advies te geven over hoe je ermee om moet gaan.

Je krijgt toegewijde tijd om vooruitgang te boeken

Laten we dus even doen alsof je al het nodige advies hebt en precies weet wat je moet doen om je carrièrevragen op te lossen. Hoe groot is de kans dat u de tijd die u nodig heeft om al uw andere prioriteiten uit te voeren ook echt uit uw hoofd haalt? Een van mijn favoriete van een coachingsessie is dat het mensen dwingt om voor anderhalf uur al het andere opzij te zetten en daadwerkelijk tijd te besteden aan het definiëren en het vocaliseren van je persoonlijke carrière. Veel van de stappen die je doorloopt kan je technisch gezien alleen doen, maar het hebben van een geplande coachingsessie geeft je de verantwoordelijkheid die je nodig hebt om daadwerkelijk te gaan zitten en het te doen.

Je gaat experimenteren, proberen en verbeteren

Het werken met een coach is ook een goede, low-stakes manier om te experimenteren met verschillende ideeën voor je carrière. Je zou niet per se een nieuwe liftpitch willen uitproberen op een formeel netwerkevenement of wanneer een interviewer vraagt “dus vertel me over jezelf”, want als je iets verkeerds zegt of verknoeit, kan het eigenlijk je carrière beïnvloeden! Maar gedurende de tijd die je met een carrièrecoach doorbrengt, kun je nog steeds een blik van buitenaf krijgen op nieuwe ideeën, zonder dat dit daadwerkelijk gevolgen heeft. Dat betekent dat je veel meer ruimte hebt om te experimenteren, en dat je dan real-time feedback en strategieën van je coach krijgt om te incorporeren en het opnieuw te proberen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *