Wanneer is het tijd voor een nieuwe boot?

Iedereen met een eigen boot kent het gevoel. Je bent al jaren tevreden met je eigen boot en bent er vaak mee weg geweest. Daarbij heb je veel fijne herinneringen gemaakt op de boot. Maar toch denk je dat het tijd is voor wat nieuws en merk je dat je steeds meer rond gaat kijken naar andere boten die in de verkoop staan. Misschien is het dus tijd voor een nieuwe boot. Maar hoe ga je dit aanpakken?

Steeds meer onderhoud

Wat voor soort boot je ook hebt, deze moet goed onderhouden worden. Om elk jaar weer het water op te kunnen moet je controleren of de motor nog goed werkt, moet de romp goed onderhouden worden en eventuele zeilen gecontroleerd worden. Dit is echter nog maar een klein deel van heel de checklist. Naarmate je jacht ouder wordt zul je ook merken dat er steeds meer onderhoud nodig is.

Inruil mogelijkheden

Net als met het inruilen van een auto, zul je bij een boot op een gegeven moment ook een punt bereiken waarop je nog wel wat geld kunt krijgen voor het verkopen van je boot. Verkoop je hem op dit moment niet, dan kan het beter zijn om nog een aantal jaar door te varen tot je boot echt toe is aan vervanging. Wanneer dit punt wordt bereikt, is afhankelijk van het gebruik, de kosten en hoe de boot altijd is onderhouden. Wil je graag weten wat je boot nog waard is? Laat de waarde dan bepalen bij een ervaren jachtmakelaardij.

Welke stappen moet je nemen

Heb je besloten dat het tijd is om een nieuwe boot aan te schaffen? Dan zijn er een aantal zaken om over na te denken. Kies je voor dezelfde soort boot of ga je bijvoorbeeld van een zeiljacht naar een motorboot, of kies je een maatje groter of kleiner? Verstandig is om eerst je huidige boot te verkopen, zodat je precies weet wat je aan de verkoop overhoudt en je dit bedrag ook kunt gebruiken voor de aankoop van je nieuwe boot. Zorg dat je voor de aankoop van een nieuwe boot je je goed gaat oriënteren. Bekijk online welke boter en in de buurt in de verkoop staan en wat hiervoor gevraagd wordt. Ga ook zeker verschillende boten bekijken. In het echt kun je toch veel meer zien in wat voor staat een boot is dan op een aantal foto’s. Het kan lastig zijn om precies de boot te vinden waar je naar op zoek bent. In dat geval is het handig om een jachtmakelaar in te schakelen. Zij weten precies welke boten er te koop staan en wat ze waard zijn. Zo ben jij verzekerd van een goede aankoop!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *