Waarom voor Bitcoin kiezen en waarom niet?

Bitcoins zijn echt geëxplodeerd de laatste paar jaar. Zo is de ligt de huidige waarde op bijna €8000. Iedereen die zijn Bitcoins in de beginjaren heeft verkocht voor een paar tientjes zal zich nu wel achter het hoofd krabben. Er valt veel geld te verdienen in de Bitcoinscene, maar er zijn ook genoeg redenen om je geld niet te investeren in deze digitale valuta.

Hoe werkt Bitcoin?

Bitcoin kun je zien als een online betaalmiddel. Met dit betaalmiddel kun je geld overmaken naar personen of bedrijven zonder dat er banken tussen de transactie zitten. Je kunt het zien als een groot netwerk waarin alle transacties worden geboekt. Een computer kan dan controleren of transactie juist is. Je kunt Bitcoin kopen bij verschillende aanbieders. Een andere manier om aan Bitcoins te komen is mining. Bij deze optie wordt speciale hardware gebruikt om ’Bitcoins te verdienen’. Deze hardware is constant bezig met sleutels te ontcijferen, waardoor er een kleine hoeveelheid Bitcoin wordt verworven.

Waarom wel kiezen voor Bitcoins

Er zijn heel veel mensen die ontzettend veel winst hebben geboekt door te investeren in Bitcoins. Nu zal dat tegenwoordig wel iets minder extreem gaan dan vroeger. Er is maar een maximum aantal Bitcoins namelijk 21 miljoen. Als er schaarste heerst zal de prijs ook hoog blijven. Door goed op de Bitcoin koers te kijken kun je aflezen of er mogelijk een prijsstijging zal plaatsvinden.

Waarom niet kiezen voor Bitcoins

De crypto markt is nooit zeker. Je loopt dus altijd een risico met je investering. In een wallet kun je al je Bitcoins opslaan. Mocht je de sleutel van deze wallet kwijtraken ben je dus ook al je Bitcoins kwijt. De waarde van een munt kan ook sterk wisselen. Zo kan het maar zo zijn dat je gister iets hebt gekocht en het is vandaag 20% minder waard.

Tot slot

In Bitcoins investeren is een risico, je weet immers niet wat de waarde volgende week zal zijn. De markt is wel zo stabiel dat je Bitcoin morgen niet bijvoorbeeld €1000,- minder waard is, maar op grote schaal kun je nog wel een groot verlies pakken. De conclusie blijft wel dat een investering geen slecht idee is, want dit zou zo maar eens de valuta van de toekomst kunnen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *