Waarom kurkuma geweldig is!

Kurkuma wordt steeds meer gebruikt in de Nederlandse keuken en veel mensen zijn gek op kurkuma. De vlekken die kurkuma geeft, zijn daarentegen wel heel erg vervelend, maar wij zijn dol op de voordelen van kurkuma. Je kunt het in koude en in warme gerechten gebruiken, in smoothies of sappen. Maar waarom is kurkuma zo geweldig?

Enkele van de voordelen van kurkuma

Kurkuma is een super natuurlijke ontstekingsremmende en antioxiderende specerij. Zoveel samenvattingen getuigen van de geweldige kwaliteiten van deze gele wortel. Wij hebben ze voor je opgesomd en na het lezen van dit artikel wil je niet meer zonder kurkuma!

Krachtig ontstekingsremmend: Curcumine is het ontstekingsremmende ingrediënt van kurkuma. De ontstekingsremmende eigenschappen van kurkuma zijn bewezen, maar onderzoeken zijn nog gaande.

Natuurlijke schoonheidsbehandeling: Je kunt een gezichtsmasker met kurkuma gebruiken als natuurlijke schoonheidsbehandeling. Eeuwenlang wordt kurkuma in Azië gebruikt als een natuurlijk schoonheidshulpmiddel, omdat wordt aangenomen dat het acne, rosacea, eczeem, donkere kringen onder de ogen, rimpels, littekens behandelt – zelfs het verwijderen van die vervelende zonnevlekken.

Maak tanden witter: Kurkuma kan op een natuurlijke manier helpen om uw tanden witter te maken.

Kurkuma voor haargroei: Voedsel is de sleutel om gezonder haar te krijgen. Het is verbazingwekkend genoeg dat kurkuma helpt bij een gezonde haargroei. Als je haaruitval hebt gehad, moet je zeker je dieet, hormonen, stress en slaappatroon onderzoeken.

Antioxiderende eigenschappen: Als antioxidant kan dit “heilige poeder” (zoals het in India wordt genoemd) het immuunsysteem en de gezondheid versterken. Op het moment dat je griep begint te krijgen, dus doe een lekker kopje kurkuma thee.

Bestrijdt verkoudheid en griep: Kurkuma is een antioxidant en wordt in India al eeuwenlang gebruikt om koorts, verkoudheid en griep te bestrijden.

Kurkuma kopen? Dit kun je doen bij de Kurkumaspecialist!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *