Waarom is Hugo “the Boss”?

Hugo Boss is een Duits modemerk dat iedereen kent. Maar wie was Hugo Boss en waar startte zijn carrière? Iedereen die Boss fan is weet dat dit modemerk de kostuums voor de Nazi’s gemaakt heeft. Hierdoor komt het merk vandaag de dag nog steeds zo af en toe negatief in het nieuws. Uiteraard is het absoluut niet goed te praten wat er die tijd is gebeurd en velen van ons zullen daarom nooit kiezen voor dit merk. Of je dit terecht vindt is uiteraard je eigen mening, het feit blijft wel dat dit prachtige mannen mode merk, kwalitatief zeer sterke en mooie kleding maakt. Ook de geurlijn die Hugo Boss neergezet heeft in de jaren is erg populair.

Wanneer startte Hugo?

De oorspronkelijke fabriek waar de Hugo Boss kleding in gemaakt werd geopend na de eerste wereldoorlog rond 1923 in Metzingen bij Stuttgart. Echter pas na 1945 werd het modemerk Hugo Boss ontwikkeld. De oprichter van de fabriek heette niet verwonderlijk, Hugo Boss. Echter niet hijzelf nam de leiding in de bedrijfsvoering, maar zijn neef Eugen Hola deed dat. De eerste kledinglijn die de fabriek uit rolde was een prachtige serie met werkelijke kwaliteitspakken voor heren. Vanaf dat moment werd er enkel hard gewerkt om de kunst van het maken van kwaliteitskleding voor mannen verder te vervaardigen en te perfectioneren. In 1977 werd het merk internationaal beschermd en kon dit modebedrijf uitgroeien tot een internationaal toonaangevend modemerk. Nog altijd heeft Hugo Boss het hoofdkantoor in Metzingen. In 1985 ging het bedrijf naar de beurs. De meeste aandelen werden verworven door de Marzotto Groep, nu bekend onder de naam Valentino Fashion Group.

Een modemerk verdeeld in een aantal merken

Zoals we allemaal weten bestaat de kledinglijn van Hugo Boss allang niet meer uit enkel kwalitatieve maatpakken. Hugo Boss maakt ook andere kledingstukken, schoenen, horloges en accessoires. Zelfs een werkelijk heerlijke geurlijn is ontstaan in de jaren. Iedere kledinglijn heeft bij Hugo Boss zijn eigen merk gekregen. Hugo Boss is verdeeld in de volgende categorieën:

  •       Hugo: Een lijn met onconventionele kleding
  •       Boss Black: Een lijn met moderne en tegelijkertijd klassieke dames- en herenkleding, zowel zakelijk als informeel
  •       Boss Orange: Een lijn met vrijetijdskleding, felle kleuren en vreemde materialen staan voorop in deze lijn
  •       Boss Selection: Een lijn met vooral klassieke kleding, tevens de duurste lijn
  •       Boss Green: Een lijn met sportkleding. In het kader van deze kledinglijn werkt Hugo Boss ook samen met vele bekende topsporters zoals tennissers, formule 1 racers en golfers.
  •       Baldessarini: luxe kledinglijn voor de man van middelbare leeftijd of ouder
  •       Juvenis: overhemden.

Hugo Boss duur?

Merkkleding is uiteraard altijd prijziger. Echter de kwaliteit prijs verhouding bij Hugo Boss is zeker goed. In vergelijking met andere modemerken van dezelfde kwaliteit zijn de prijzen van Hugo Boss zeker betaalbaar. Daarbij worden de kleding en modeaccessoires in een redelijk hoog tempo ontwikkeld bij dit merk, waardoor er geregeld een Hugo bos sale plaatsvindt. Meestal vindt de sale plaats in het voorjaar en het najaar. Je kunt dan voor een koopje deze prachtige kwaliteit kleding en accessoires aanschaffen. Ben je op zoek naar kwalitatief goede maar betaalbare herenmode van Hugo Boss of een andere merk? Kijk dan eens in de Bos Men Shop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *