Waarom het dragen van een helm belangrijk is

Wanneer je wel eens op een scooter of motor hebt gereden zal je weten dat het niet altijd fijn is om een helm op te doen. Zonder helm rijden voelt misschien wat fijner, vooral bij warm weer. Daarom zie je bijvoorbeeld bezorgers ook vaak zonder helm rijden in de zomer. Echter is het toch van enorm belang om ten alle tijden een goede helm te dragen wanneer je op een scooter, brommer of motor rijdt. Waarom precies? Dat leggen uit in dit artikel!

Boete voor het rijden zonder helm

De eerste reden om altijd een helm te dragen op een brommer, scooter of motor is je portemonnee. Boetes voor het rijden zonder helm zijn namelijk bijna €100,-! Rijden zonder helm valt erg op, dus het zal niet lang duren voor je een boete te pakken hebt. Toch zonde van het geld, terwijl een dergelijke boete eenvoudig te voorkomen is.

 

Een helm kan je leven redden!

Het financiële aspect is natuurlijk belangrijk, maar de échte reden waarom je altijd een helm moet dragen is natuurlijk je eigen veiligheid. Een helm verzacht namelijk de impact die je schedel en hersenen krijgen wanneer je ten val komt. In veel situaties kan ernstige letselschade ten gevolge van ongelukken voorkomen worden door simpelweg een helm te dragen. Wist je bijvoorbeeld dat meer dan 80% van de motorongevallen resulteert in verwonding of zelfs overlijden? Het dragen van een helm kan het risico op overlijden ten gevolge van een ongeluk met 29% verminderen. Ook loopt een motorbestuurder 16 keer meer risico om dood te gaan door een ongeluk dan een autobestuurder. Hoofdwonden zijn hierbij de belangrijkste doodsoorzaak! Naast je schedel en hersenen beschermt een helm bijvoorbeeld ook je tanden en ogen.

Nog meer voordelen van het dragen van een helm

Na het lezen van het bovenstaande stukje hopen we dat je uiteraard al overtuigd bent geraakt, en voortaan gewoon altijd netjes een helm op doet. Maar wist je dat er nog meer voordelen zijn van het dragen van een helm? Zo zorgt een helm ervoor dat je beter kan zien en horen tijdens het rijden. Doordat je minder last hebt van de zon en wind kun je je beter focussen op de weg en het verkeer om je heen! De laatste reden voor ons om een helm te dragen, ook niet geheel onbelangrijk, is dat het er gewoon ontzettend stoer uit ziet.

Waar haal je een helm?

Het zou ons niks verbazen als je na het lezen van dit artikel meteen op zoek gaat naar een goede helm. Maar waar vindt je een goede helm? Kijk eens bij Champion Helmets! Naast een ontzettend breed aanbod aan helmen vind je daar ook andere toebehoren zoals broeken, jassen, laarzen en handschoenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *