Waarom het belangrijk is om een kunstgras voetbalveld tijdig te onderhouden

Voor veel sportclubs is kunstgras een uitkomst. Door het kunstgras kan er onder andere gesport worden bij slecht weer. Voetbaltrainingen in de winter kunnen doorgaan en scholen kunnen buiten blijven sporten op kunstgras. De kans is groot dat er bij de voetbalclub uit jouw stad of dorp ook wel een of meerdere kunstgrasvelden te vinden zijn. En anders vind je deze velden wel bij de plaatselijke tennis- of hockeyclub. Het laten aanleggen van een kunstgrasveld is een flinke investering, maar het is de investering meer dan waard. In dit artikel gaan we in op het belang van het onderhoud aan het kunstgras. Want onderhouden is heel belangrijk

  1. Het verlengt de levensduur

Des te beter een kunstgrasveld wordt onderhouden, des te langer de levensduur van een mat wordt. Hoe intensiever een mat wordt onderhouden, des te eerder er problemen aan het licht komen die kunnen worden verholpen.

  1. Het voorkomt blessures

Kunstgrasvelden die niet goed worden onderhouden zorgen voor meer blessures. Zo kunnen er bijvoorbeeld algen ontstaan, waardoor de mat glad wordt. Hierdoor kunnen spelers uitglijden, waardoor er kans is dat een speler geblesseerd raakt. En dat wil je natuurlijk niet.

  1. Het veld is beter te bespelen

Bij sport (en zeker voetbal) is een goede mat van groot belang. De bal moet lekker rond kunnen gaan en de mat moet juist niet te glad of juist te droog zijn. Kunstgras onderhoud zorgt ervoor dat een voetbalveld goed te bespelen blijft, waardoor teams lekker kunnen voetballen om een goed veld dat ze verdienen!

Ben je op zoek naar een bedrijf dat jouw kunstgras kan onderhouden? Wij raden Silica Nova van harte aan. Dit bedrijf is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in het onderhouden van kunstgras voetbalvelden en kan jouw mat weer als nieuw maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *