Waarom een waterbeheersysteem cruciaal is

Preventie voor Legionella kan plaatsvinden via het waterbeheersysteem. Deze bacteriën kunnen in verschillende watersystemen voorkomen. Ze kunnen voorkomen in commerciële of residentiële gebouwen. De meeste mensen houden zich echter alleen bezig met het onderhoud van de waterhuishouding in openbare ruimten zoals ziekenhuizen, kantoren, of hotels. Je moet je realiseren dat je deze bacteriën ook thuis in het watersysteem kunt aantreffen. Je moet echter niet in paniek raken, want je kunt de groei van bacteriën tot een minimum beperken door je watersysteem regelmatig te onderhouden en schoon te maken. Daarna moet je een waterbeheersysteem toepassen, zoals de temperatuur regelen en een biocide behandeling gebruiken.

Watertemperatuur regelen

Als je niet weet hoe je aan de slag moet voor het beheer van je watersysteem, kun je de vakmensen van Holland Building raadplegen. De belangrijkste sleutel om de groei van legionellabacteriën te beperken is door de watertemperatuur te regelen. Deze bacteriën kunnen zich snel vermenigvuldigen bij temperaturen van 20-45 graden Celsius. Onder de 20 graden zijn deze bacteriën slapend. In de temperatuur boven de 60 graden gaan ze dood. Je kunt de temperatuur van het water in je huis regelen door deze tips te volgen. Eerst moet je warm water bewaren met een temperatuur van minstens 60 °C. Dan moet je het koude water koelen tot minder dan 20 °C. Ten slotte moet je een vakman inhuren om elke maand de temperatuurverdeling in het waterreservoir te controleren.

Extra controle die je kunt uitvoeren

Behalve controle van de watertemperatuur zijn er nog andere dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet je stilstaand water vermijden. Zorg er dus voor dat je je kranen en douchekoppen minstens een keer per week doorspoelt. Dan kun je ook een biocide behandeling gebruiken. Biocide is de stof die gebruikt wordt om ziektekiemen en microben te doden. Je kunt het gebruiken om legionellabacteriën in je watersysteem te doden. Deze stof wordt vaak gebruikt in koeltorens of huishoudelijke waterleidingsystemen. Daarna kun je andere tips volgen, zoals het isoleren van je waterleidingen en tanks en het gebruik van deksels om besmetting te voorkomen. Als je de toestand van je watersysteem wilt ontdekken, kun je watermonsters nemen en ze naar het laboratorium brengen. Dan wordt het geanalyseerd om de aanwezigheid van legionella in je watersysteem na te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *