Waarom een voetbalclinic goed is voor jouw kind

Je kind brengen naar een voetbalclinic of een voetbalkamp kan voor jouw kind een enge ervaring zijn, maar dat zal heel snel veranderen naar een leuke ervaring. Het enge is meer het onbekende wat er gaat gebeuren en zodra alle kinderen bij elkaar staan, gaat het meestal vanzelf en maken ze nieuwe vriendjes. Daarnaast leren ze ook heel veel over voetbal zelf, maar ook hoe zij onafhankelijk worden. Het heeft een aantal goede voordelen en daarom een aantal van die voordelen hieronder op een rijtje.

Een gevoel van avontuur

Kinderen zijn dol op avontuur en een voetbalclinic bij Feyenoord bijvoorbeeld biedt dat dus voor de kinderen. Wat is er spannender voor een nieuwsgierige jongen geest dan een leuke voetbalclinic met andere kinderen. Lekker voetballen, nieuwe dingen leren en de dag zien als één groot avontuur.

Verbeter de vaardigheden

Natuurlijk is één van de belangrijkste doelen van een voetbalclinic dat de vaardigheden van de spelers verbetert. Kinderen die naar een voetbalclinic gaan, profiteren van training onder begeleiding van professionele coaches en trainers.

Maak nieuwe vrienden

Voetbalclinics trekken kinderen van over de hele wereld aan, dus het is niet meer dan normaal dat de aanwezigen nieuwe vriendschappen zullen sluiten. De kinderen spenderen de hele tijd met andere leeftijdgenootjes en naast het voetbal is er ook wel eens tijd voor een spelletje. Het kan goed zijn dat de vriendschappen die daar ontstaan nog heel lang zullen voortbestaan.

Word verantwoordelijker

Als de kinderen niet in de buurt zijn van het gezin, voelen kinderen zich toch snel volwassener en nemen zij tijdens de clinic een verantwoordelijke houding aan. Dat moet ook wel, want op dat moment is er geen ouder die jou gaat helpen, dat zul je zelf moeten doen. Natuurlijk zal het speelse altijd blijven, want het zijn tenslotte kinderen. Dat is is niet zomaar weg.

Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens de sessies leren de kinderen niet alleen hoe zij betere spelers kunnen worden, maar zij leren ook over de waarden van teamwork, fairplay en sportiviteit. Heel belangrijk om dit mee te nemen, want zullen zij heel goed later steeds meer nodig hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *