Waarom een anti snurk beugel?

Een anti snurk beugel wordt gebruikt, zoals het woord al aangeeft, om snurken tegen te gaan. Het is een product dat heel gericht het snurken verhelpt. Een anti snurk beugel, ook wel een anti snurk bitje genoemd, is een bitje dat u in uw mond stopt en ervoor zorgt dat de onderkaak niet naar achteren zakt. Het zorgt er als het ware voor dat de onderkaak naar voren steekt. Het effect hiervan is dat de ruimte in de luchtweg groter wordt, waardoor het makkelijker is om adem te halen. Oftewel er is een veel grotere luchtstroming mogelijk. Wanneer de ruimte van deze luchtstroming te krap is ontstaat er een trilling, dit staat bekend als ‘snurken’. Deze anti snurk beugel zorgt er dus voor dat er genoeg ruimte is in de keelholte, waardoor er geen trillingen ontstaan en dus het snurken verholpen is.

Het gebruik van een anti snurk beugel

Het mogelijk om een anti snurk bitje zelf te laten meten en te kopen. Dit kan een specialist bijvoorbeeld meten, helaas zijn daar erg hoge kosten aan verbonden. Het is aan te raden om eerst een standaard snurk beugel te gebruiken. Deze  bitjes hebben een prima pasvorm en bieden genoeg comfort en gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast zijn die ook nog eens een stuk goedkoper. Het is heel eenvoudig om deze beugels zelf aan te meten. Dit kan in 2 stappen:

Stap 1: Verwarm de beugel volgens de richtlijnen die in de handleiding staan en bijt er daarna in.

Stap 2: Laat de beugel daarna afkoelen en u hebt een eigen aangemeten snurkbeugel. Dit voor een veel goedkopere prijs dan dat specialisten ervoor vragen.

De beugels zijn in verschillende prijzen beschikbaar. Er zijn al beugels verkrijgbaar voor €27,50, maar er zijn ook beugels die nog duurder zijn. Maar in principe hebben alle bitjes hetzelfde doel, namelijk zorgen dat er genoeg ruimte is in de keelholte voor de luchtstroming. Daarnaast is de neusspreider ook een goede optie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *