Waar moet je in beleggen? | 2019/2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aandelen, obligaties, goud, bitcoins. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarin je kan investeren anno 2019, het zijn echter ook voorbeelden waarmee je flink had kunnen verliezen. Het is lastig om te bepalen waarin je moet investeren, en om die reden helpen wij jou een eindje op weg.

Volgens beurscommentator Jacob Schoenmaker moet je niet meer handelen in aandelen of obligaties, maar juist in cash. We gaan volgens hem namelijk naar een minder snelle economische groei wat nadelig is voor aandelen. De rente en inflatie kunnen echter nog oplopen, en dat is weer nadelig voor obligaties.

Dan maar met cash?

Door een streng beleid van de Amerikaanse FED en de ECB wordt het een lastig jaar om te beleggen. Als je toch je slag wilt slaan moet je liquide middelen tot je beschikking hebben. Ook Amerikaanse obligaties zijn een interessante optie volgens Schoenmaker. De rente is aan het oplopen in de Verenigde Staten en dat kan er voor zorgen dat de koers van de dollar gaat stijgen. Dit kan voor extra rendement zorgen wat positief is voor Nederlandse beleggers.

Optimistisch over aandelen

Corné van Zeil van Actiam ziet het helemaal anders. “Door de koersdalingen van afgelopen tijd kan ej alleen maar goedkoper instappen,” vertelt hij. De winsten van Europese beursfondsen zijn met 5% gestegen terwijl de koersten met 15% zijn gedaald. Je ziet niet vaak dat de ontwikkelingen van koersen en winsten zo uit elkaar lopen. Van Zeil denkt dan ook dat aandelen goede beleggingen zijn, vooral in Europese en Aziatische aandelen.

Verschillende mensen, verschillende verwachtingen

Als je nog verder kijkt zie je dat er nog 10 mensen zijn met andere verwachtingen over wat slim is. Feit blijft dat het lastig is om te voorspellen wat er gaat gebeuren. Waar ze het wel over eens zijn is het feit dat liquide middelen waardevoller gaan worden en dat je kan investeren in aandelen, maar zorg dan dat je er op tijd uitstapt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *