Vijf inspiratie-ideeën voor de extra kamer in huis

Je hebt een leuk en mooi huis en alle kamers zijn ingericht. Op één kamertje na. Het is net te klein voor een slaapkamer, net te groot om het gewoon maar leeg te laten. Wat kan je er dan mee doen? We geven je graag een paar ideeën voor het invullen van die extra kamer in huis.

Mancave

Een man verdient een ruimte waarin hij zich even helemaal terug kan trekken en zichzelf kan zijn. Die ruimte is helemaal afgestemd op jou. Waar houd je van, wat zijn je hobby’s, wat kan je uren doen zonder dat het gaat vervelen? Houd je van vissen? Zet dan hengels tegen de muur en hang foto’s op van de grootste vissen die je gevangen hebt. Ben je een gamer? Zet je computer of gameconsole in de kamer.

Wil je echt alle privacy in je mancave? Zorg dan dat er geen licht of glurende ogen binnen kunnen komen en hang raamdecoratie op die zowel sfeer als complete privacy geeft.

Werkkamer

Steeds meer mensen doen aan thuis werken sinds de corona pandemie. Jij ook? Dan weet je hoe belangrijk het is dat jij je terug kunt trekken om in alle rust te werken. Een werkkamer maken van die extra ruimte in je huis is dan ideaal. Een computer, een bureau en een goede stoel zijn de basisvoorwaarden, de rest kun je inrichten naar je eigen smaak.

Waskamer

Je kunt ook kiezen voor een praktische invulling van de ruimte. Heb je geen tuin en geen ruimte voor een wasdroger (of wil je die niet omdat het echte stroomvreters kunnen zijn), maar heb je ook geen zin om overal in huis drogende was tegen de komen? Maak van die extra kamer een washokje waar je was kunt drogen en het bewaren tot je tijd hebt om het op te vouwen.

Logeerkamer

Zijn je vrienden het zat om op de bank te slapen? Richt je extra kamer dan in als logeerkamer! Een (opklap)bed, wat posters aan de muur, een paar gordijnen en het is al snel gezellig.

Rommelkamer

Heb je spullen die je nu niet nodig hebt maar waar je niet de hele tijd tegen aan wilt kijken? Denk aan de doos met kerstdecoraties, je winterkleding in de zomer, je sportuitrusting. Maak van die extra kamer dan een goed georganiseerde, handige opslagruimte waar je snel even naar binnen loopt om te pakken wat je nodig hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *