Verleng de levensduur van je auto met deze drie tips!

Hoe houd je je auto in de best mogelijke conditie, en hoe verleng je de levensduur van je auto? Met deze drie tips houd je je wagen in de beste staat.

3 tips om de levensduur van je auto te verlengen

Je auto is een kostbaar bezit. Je wilt gewoon alles kunnen doen dat je met een auto doet, maar aan de andere kant is het ook iets om een beetje zorgvuldig mee om te gaan. Door op de juiste dingen te letten kun je de levensduur van je auto namelijk flink verlengen.

Wil jij de levensduur van je auto verlengen – en wie wil dat nou niet? – dan raden we je aan om op de volgende punten te letten. Met deze tips rijd jij jaren langer met je auto, en dat is niet alleen fijn maar scheelt ook kosten.

#1 Goed en tijdig onderhoud

Auto-onderhoud kan niet overschat worden. Ja, dat klinkt als een open deur, maar je zou versteld staan als je wist hoeveel mensen regelmatig onderhoud overslaan. Een kleine investering in onderhoud voorkomt dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. Door auto onderdelen in goede conditie te houden, of te vervangen indien nodig, kun je vaak erger voorkomen.

Hoe vaak heeft een auto onderhoud nodig? De vuistregel is dat je elke 30.000 kilometer óf ieder jaar even iemand naar de auto moet laten kijken. Dat kun je dan meteen mooi combineren met de jaarlijkse apk-keuring.

#2 Stem je auto af op het seizoen

Winterbanden, zomerbanden… is het echt nodig? Ja, als je wil dat je auto steeds in de beste conditie is wel handig om die klaar te maken voor het winterseizoen. En ook een voorbereiding voor het zomerseizoen kan trouwens geen kwaad. Dat betekent op tijd de banden vervangen, de koelvloeistof, remvloeistof en sproeivloeistof laten controleren, het oliepeil controleren en de airco controleren.

Eigenlijk voor de hand liggend, maar hoe meer je de auto in tune hebt met de weersomstandigheden, hoe minder slijtage het voertuig oploopt en hoe langer hij in goede conditie blijft.

#3 Duurzaam rijden

Een van de beste tips om je auto beter verkoopbaar te maken en te ook houden? Een duurzamere rijstijl aanleren. Rijden is wat de auto écht belast, en hoe minder die belasting, hoe langer de levensduur van je auto. Probeer rustig op te trekken, snel door te schakelen om het toerental laag te houden, en hard remmen zoveel mogelijk te voorkomen. Zo bespaar je niet alleen brandstofkosten maar ook de remschijven en de motor van je auto. Winst op de korte én op de lange termijn dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *