Verhuisd? Check dan je verzekeringen!

Verhuizen – helemaal als je voor het eerst verhuist – heeft nogal wat voeten in aarde. Inpakken, uitpakken, spullen verkopen, spullen kopen, verhuizers en vervoer regelen, gas/water/licht regelen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar wat nog wel eens vergeten wordt is de woonverzekering. Heb jij bijvoorbeeld wel een inboedelverzekering? En als je die hebt, weet je dan waarvoor je precies verzekerd bent? Wij vertellen je alles wat je moet weten over inboedel- en opstalverzekeringen.

Wat is een inboedelverzekering?


Met een inboedelverzekering zijn de losse spullen in je huis verzekerd tegen schade door brand, storm, water en inbraak. Breekt er dus brand uit en zijn je meubels onherstelbaar beschadigd? Dan ben je daar met een inboedelverzekering voor gedekt. Het is zelfs zo dat spullen in je tuin of op je balkon meeverzekerd zijn en zelfs als je je huisraad vervoert dekt een inboedelverzekering de schade. Over het algemeen is een inboedelverzekering niet heel duur, dus je sluit het gemakkelijk af zonder dat je er al te veel geld aan kwijt bent.

Opstalverzekering


Een opstalverzekering is ook een verzekering die schade aan je huis dekt, maar dan je woning zelf en alles wat eraan vastzit. Denk daarbij aan je regenpijp, dakpannen, glas en deuren. Maar ook je vloeren zitten vast aan je huis en vallen dus onder de opstalverzekering. Het lastige bij deze verzekeringen kan soms zijn wat het verschil is. Hoort een vloerkleed bij je opstalverzekering of bij je inboedelverzekering? En een keukenkastje? Lees daarom altijd goed de polis van je verzekeraar, zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Je woonverzekering berekenen


Je kunt online eenvoudig je premie berekenen voor een woonverzekering. Dit kan bijvoorbeeld bij InShared. Je vult dan simpel en snel je gegevens in, zoals de grootte van je huis, de plek waar je woont (stad of dorp maakt soms een verschil) en of er spullen van bepaalde waarde in je huis staan. Je kunt je verzekering dan ook direct online afsluiten, handig als je nog druk bent met verhuizen!

Andere verzekeringen


Als je toch met verzekeringen bezig bent is het ook niet onverstandig eens te kijken naar andere verzekeringen. Is het bijvoorbeeld tijd om van autoverzekering te switchen? Of heb je een nieuwe (elektrische) fiets? Daar zijn gelukkig ook genoeg mogelijkheden voor. Dan weet je dus helemaal zeker dat alles in en om je huis verzekerd is. Kun jij met een gerust hart gaan slapen (of verhuizen natuurlijk).

Geplaatst onder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *