Tips voor het creëren van de ultieme mancave

Het bouwen van een mancave staat hoog op het lijstje van doe-het-zelf projecten van elke man. Het veranderen van een ongebruikte ruimte, zoals een kelder of schuur, tot een ontsnappingsruimte afgestemd op jouw wensen is inderdaad best ideaal. Daarom hebben wij een aantal tips verzameld voor deze wilde plannen!

Controleer de ruimte- en elektrische vereisten

Voordat je enthousiast aan de slag gaat, wil je jouw mancave-ruimte opmeten en controleren. Check de bedrading en stopcontacten en of je een upgrade of aanvulling nog hebt voor jouw led inbouwspots. Wellicht heb je ook sanitair nodig voor een toilet of bar. Dat laatste is natuurlijk wel wat je wilt hebben voor het opbergen van dranken en dipsauzen. Want wanneer je in je mancave zit, wil je regelmatige uitstapjes naar de keuken vermijden. Zorg er daarom voor dat dit allemaal geregeld is voordat je de volgende stappen gaat zetten.

Gebruik plafondverlichting

Je hebt veel keuzes om je ultieme mancave te verlichten. We raden je aan om voor jouw primaire lichtbron de kiezen voor een led plafondlamp, bijvoorbeeld in de vorm van een gave hanglamp. Kies vervolgens aan paar accentlichten met een led strip om wat lichte kleurvariaties toe te voegen. Hoewel kleurenverlichting in het begin misschien cool lijkt, kan dit snel veranderen. Daarom is het belangrijk om op traditionele verlichting terug te kunnen vallen.

Zet een Arcade-sectie op

Een arcadehoek is een leuke, altijd populaire toevoeging aan mancaves. Het is waarschijnlijk gemakkelijker dan je denkt om je favoriete arcade spellen te vinden en neer te zetten. Je kunt dit altijd verder aanvullen met een pooltafel, tafelvoetbal of pokertafel. Maak er een centrale attractie van in je ultieme mancave door een goede led spot toe te voegen. Hierdoor kan iedereen de spellen goed zien en kun je de rest van je thema / decoraties er omheen plannen. Zorg er in ieder geval voor dat er voldoende ruimte overblijft voor je andere plannen, dus ga niet overboord met het aanschaffen van spellen als je maar een kleine ruimte beschikbaar hebt.

Vind het juiste scherm

Wanneer je een televisie in je mancave installeert (en er is geen twijfel over mogelijk dat je dit doet), is de afstand tot het scherm een belangrijk detail om in overweging te nemen. Zoek het gewenste schermformaat uit, maar zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen het scherm en jouw zitplaatsen om al die pixels te waarderen. En vergeet niet dat hier natuurlijk ook nog een geweldig geluidssysteem bij hoort!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *