Tips voor een sfeervolle tuin

Voorlopig zullen vakanties gespendeerd worden in eigen tuin in plaats van op het strand in het buitenland. Dan wil je natuurlijk wel dat je tuin er piekfijn bij staat en het liefst ook nog zo min mogelijk onderhoud nodig heeft.

Gazon

Als je niet oplet, heb je al snel bruine of kale plekken in je gazon. Super sonde! Dit kun je voorkomen door het goed bij te houden. Ook je gazon heeft voldoende water nodig. Sproei het op tijd. Daarnaast moet ook gazon bemest worden, hiervoor heb je speciale kunstmest. Tot slot natuurlijk bijhouden met maaien en jouw gazon ziet er voortaan altijd gelikt uit!

Schutting

Een schutting of een omheining maakt een tuin toch altijd net wat meer af. Je kunt hierbij kiezen voor een houten schutting, ijzeren hekwerk of gewoon een haag. Voor een haag geldt natuurlijk hetzelfde als voor het gazon, op tijd water geven en snoeien. Een schutting of hekwerk vergt vrijwel geen onderhoud. Een leuke middenweg hiervoor is een Frans hekwerk. Zo is je tuin alsnog omheind, het vergt geen onderhoud en je kunt hem eventueel met planten laten begroeien als je toch graag wat groen in je schutting hebt!

Bloemen

Niet alle bloemen zijn in staat om alle seizoenen te overleven. Bedenk goed wat voor bloemen je in je tuin zet. Wil je er veel of weinig tijd aan besteden? Wat voor beestjes komen er op af? Maar ook: wat voor kleuren en bloemen vind je zelf mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *