Tips voor een leuke quarantaine activiteit

De Nederlanders zitten nu in de tweede Lock Down. Het aantal positieve testen voor Corona neemt toe en veel GGD’s zijn gevuld. Deze ontwikkeling is erg verontrustend.

In maart zijn onze maatregelen goed verlopen. De eerste persconferenties werden goed bekeken, alles was nieuw. Nederland was gespannen over wat er ging gebeuren. Velen dachten toen dat het rond september “normaal” zou zijn. Niets was minder waar. Ondertussen worden de maatregelen niet versoepeld, maar aangescherpt. Dit om een ​​tweede zorg piek te voorkomen.

Wijnproeverij

De vrimibo’s zijn net als alle andere activiteiten voorlopen uit de agenda gehaald. Een van de maatregelen is dat je 3 mensen op één dag mag zien. Om toch nog een vrimibo sfeer te creëren zou je je eigen wijnproeverij kunnen houden met je partner. Koop een aantal lekkere wijnen bij Bugdet wijnen die je niet kent. Varieer tussen witte, rode en rosé wijnen. Je kan kiezen voor een thema. Denk bijvoorbeeld aan soorten klimaten. Kies warme en koele klimaatvariaties op dezelfde wijn. Bijvoorbeeld een Franse en een Argentijnse Malbec. Je kan ook een regionaal thema kiezen. Kies de wijnen uit in ongeveer dezelfde prijsklasse.

Door middel van aluminiumfolie kan je de wijnflessen verpakken waardoor je niet kan zien welke wijn je gaat proeven. Verander de positie van de wijnen. Daarna is het tijd om de wijnen in te schenken. Proef de wijn en noteer met pen en papier wat je proeft. Breng je stem uit op je favoriete wijn en ga door naar de volgende ronde. Noteer weer wat je proeft en stem op de favoriete wijn. Er blijven uiteindelijk 2 wijnen over. Proef nog één keer en kies een winnaar. Je kan daarna de wijnen onthullen en kijken wie de wijn goed geraden heeft.

Tip: schenk niet te veel wijn in per rondes, anders kan je niet genoeg rondes spelen. En zorg ervoor dat je wat lekkere hapjes in huis hebt. Het is lekker om tussen de rondes wat te snacken. Zorg er ook voor dat je er altijd een glas water bij drinkt. Cheers!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *