Tips om je auto te importeren

Een auto uit het buitenland is populair aan het worden. Geen wonder natuurlijk. Auto prijzen in Nederland zijn hoog. Verder is het aanbod in bijvoorbeeld Duitsland veel groter. In deze blog hebben wij enkele tips verzameld om je bij het importeren van een auto te helpen. De eerste keer kan namelijk moeilijk zijn. Er zijn verschillende dingen die je verkeerd kunt doen. Met deze tips zul je gemakkelijk je eerste auto importeren.

Documenten

Dat je de volledige documenten hebt van een auto is natuurlijk altijd belangrijk. Als je een gebruikt auto koopt uit het buitenland is dit nog belangrijker. Het gebeurt vaak dat je niet alle documenten meekrijgt. Voor dat je dus je auto pakt en terug rijdt, is het belangrijk dat je nakijkt of alle documenten er zijn. Zo vermijd je later onnodige problemen.

Uiterlijk

Je kunt een auto gemakkelijk mooi laten uitzien. Dit betekent echter niet dat het innerlijk ook goed is. Heb je geen kennis van autotechniek? Zoek dan iemand die dat wel heeft en neem hem of haar mee. Anders kan het goed zijn dat je auto binnenkort weer naar de garage moet voor reparatie. Dit kost je dan veel extra geld.

Bewijs

Vraag altijd naar een aankoopnota. Het maakt niet uit als deze handgeschreven is, als er maar een handtekening onder staat. Als er toch nog iets mis zou gaan kun je hier altijd op terugvallen. Als de verkoper dit niet wilt doen weet je al bijna zeker dat er iets niet in orde is met de auto.

Heb je nog meer tips nodig? Op Automotive import kun je hier meer over lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *