Sieraden voor mannen: tips!

Sieraden voor mannen? Hoor ik je denken. Jazeker! Steeds vaker zien we het voorbij komen; mannen met stoere armbanden, ringen of zelfs kettinkjes. Waar sieraden vroeger vooral door vrouwen werden gedragen, is het tegenwoordig ook zeker een mannending geworden. Wil jij nou ook graag een sieraad gaan dragen, maar weet je niet zo goed hoe of wat? Lees gauw verder!

Bepaal het soort sieraad

Oké, je hebt je zinnen erop gezet dat je graag een sieraad zou gaan dragen, maar wat? Dat moet je nog bedenken. Het is verstandig om vooraf te bedenken welk sieraad je voorkeur heeft. Zo voorkom je dat je uren door de winkelstraat moet struinen met als eindresultaat; niks! Je kunt na het bepalen van het soort sieraad gerichter zoeken, waardoor je een grotere kans van slagen hebt. Bedenk dus voor jezelf, ga je voor een gave ring, een subtiele ketting of een stoere heren armband ?

Bepaal je maat

Ook niet onbelangrijk natuurlijk; de juiste maat bepalen. Vooral wanneer je voor een ring of armband gaat is het verstandig om eerst even je maat te achterhalen. Natuurlijk kun je je in de winkel laten helpen, zij weten precies hoe je de juiste maat kunt bepalen. Shop je liever online? Dan hebben we hier wat handige richtlijnen voor je:

Ga je voor een leren armband? Zorg dan dat je met een meetlint je pols strak meet, hier tel je nog +- twee cm bij op en dan heb je de juiste maat in cm. Je kunt natuurlijk ook altijd nog even contact opnemen met de betreffende webshop. Zij kunnen je vast en zeker van goede tips voorzien!

De juiste ringmaat bepalen is vaak nog wat makkelijker. Hier zijn verschillende pas en meet tools voor. Een pasring is erg handig; het idee is een soort tie wrap, waar de verschillende maten op staan. Je zet de pasring om de gewenste vinger en leest zo af welke maat je nodig hebt, handig!

Bepaal de kleur

De wereld van sieraden staat nooit stil, dat heb je vast wel gemerkt aan de overvloed van aanbiedingen. Zilver, goud en rosé goud; dunne en dikke armbanden in bruin, zwart of zelfs blauw; de mogelijkheden zijn eindeloos. Het is dan ook een goed plan om vooraf te bedenken waar je voorkeur naar uit gaat. Ook hier geldt weer; zo kun je gerichter zoeken en is de kans van slagen groter. Natuurlijk kun je ook verschillende kleuren met elkaar combineren. Het is bijvoorbeeld erg gaaf om een dunne armband met een wat grovere armband te combineren. Dan neem je er eentje in het zwart en eentje in het bruin, extra stoer!

 

Met bovenstaande tips kom je vast al een heel eind! Baan je een weg in de wondere wereld van de (mannen)sieraden & laat je verrassen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *