Recreëren in je vrij tijd

Recreëren doet iedereen. De ene persoon gaat ‘s morgens om zes uur het bed uit om te vissen, terwijl een ander juist thuiskomt van een houseparty. De ene persoon gaat een hele dag in de keuken staan om een lekkere maaltijd te koken, terwijl een ander de keuken ontvlucht om Chinees te gaan eten. Hoe verschillend deze activiteiten ook lijken, het kunnen allemaal vormen van recreatie zijn.

Wat is recreatie?

Het begrip recreatie wordt in het dagelijkse leven regelmatig gebruikt. Iedereen weet wel ongeveer wat ermee wordt bedoeld. Hetzelfde geldt voor de begrippen vrije tijd en toerisme. Voor veel mensen hebben deze begrippen te maken met vakantie en leuke dingen doen. Om het begrip recreatie te kunnen plaatsen, moet je ook weten wat toerisme wordt bedoeld.

Toerisme en recreatie overlappen elkaar enigszins. Toeristische en recreatieve activiteiten zijn beide activiteiten die je onderneemt in je vrije tijd. Maar bij toeristische activiteiten gaat het alleen om (recreatieve) activiteiten die in een andere omgeving plaatsvinden. Tuinieren gebeurt meestal in je eigen tuin en valt dus onder recreatie. Voor een weekendje de Zeeuwse Parel moet je reizen. Je verlaat tijdelijk je eigen omgeving. Dit valt dus onder toerisme. Bij toerisme staat het reizen dus centraal. Op Vakantiepark de Zeeuwse parel hebben we te maken met twee soorten toerisme binnenlands toerisme en inkomend toerisme. Hiertoe behoren alle vakantiereizen in het eigen land. Zoals al gezegd: recreatie en toerisme zijn de belangrijkste vormen van vrijetijdsbesteding. Terwijl toerisme zich richt op alle activiteiten waarin reizen centraal staat, omvat recreatie ook activiteiten zoals lezen, vissen, fietsen of gewoon in de zon zitten en nietsdoen. Onder recreatie vallen alle activiteiten die je in je vrije tijd verricht en die voor jou ontspannend zijn zoals verblijfsrecreatie of waterrecreatie. Hiervoor bent u allemaal op Vakantiepark de Zeeuwse Parel op het juiste adres! Huur bijvoorbeeld een seizoenplaats camping aan zee of boek een jaarplaats camping aan zee.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *