Private lease van een elektrische auto voor mensen zonder bedrijf of onderneming

Heel veel mensen denken nog steeds dat een auto leasen enkel en alleen mogelijk is voor bedrijven en ondernemers. Echter al een geruime tijd is deze dienst ook beschikbaar voor particulieren. Private lease is dus mogelijk ook als je geen eigen bedrijf hebt. Dankzij de opkomst van de elektrische auto wordt private lease nog veel interessanter. De private lease van een elektrische auto heeft ten opzichte van de fossiele brandstof wagen namelijk vele voordelen.

Altijd een nieuwe, mooie en betrouwbare auto rijden?

Ben jij toe aan een andere auto? Is je huidige auto versleten, te klein geworden voor je gezin of wil je gewoon sportiever of luxer gaan rijden? Dan is private lease van een elektrische auto wellicht iets voor jou. Dankzij private lease rijdt je altijd in een gloednieuwe auto voor een vast maandbedrag. Iedereen die zich wel eens verdiept heeft in het kopen van een elektrische auto, weet dat deze qua aanschafwaarde vele malen hoger is dan een auto op benzine of diesel. Maar met private lease van een elektrische auto hoef je geen aanschafwaarde te betalen. Je betaald namelijk een vooraf vastgesteld maandbedrag voor jouw nieuwe auto.

Waarop is het maandbedrag gebaseerd bij het private lease van een elektrische auto?

Het vaste maandbedrag dat je voor jouw elektrische auto betaald op het moment dat je kiest voor private lease is van een aantal factoren afhankelijk. Zo hangt de hoogte van dat bedrag af, van de nieuwprijs van je gekozen elektrische auto. Wil je een grote luxe elektrische auto met vele extra’s rijden, dan kan dat maar dan betaal je maandelijks wel wat meer dan als je kiest voor een simpeler en kleiner model. Daarnaast is je maandbedrag ook afhankelijk van de duur van je contract. Wil je jouw elektrische auto leasen, dan doe je dit meestal voor minimaal 1 jaar, maar ook kun je jouw auto 3, 4 of 5 jaar leasen. Is je leasecontract verlopen, dan kun je een nieuw leasecontract aangaan en een nieuwe leaseauto uitzoeken. Als laatste punt wordt er bij het bepalen van je maandbedrag gekeken naar het aantal kilometers die je gaat rijden per jaar. Je moet hiervan een schatting doen. Probeer dit zo reëel mogelijk te doen want als je meer kilometers rijdt kost dit je extra geld.

De voordelen van private lease van een elektrische auto

Een groot voordeel bij het private lease van een elektrische auto is dus dat je niet in één keer een heel groot bedrag hoeft neer te tellen voor de aanschaf van een nieuwe auto. Een ander voordeel is dat je maandbedrag bijna het enige is dat je qua kosten kwijt bent om de elektrische auto te kunnen rijden. In dit maandbedrag zit inbegrepen:

  • Reparatie en onderhoudskosten
  • Autoverzekering
  • Vervangend vervoer bij ongeval of defect

Daarnaast hoef je geen wegenbelasting te betalen en is het opladen van een elektrische auto vele malen goedkoper dan een tankbeurt van een benzine of diesel auto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *