Plan een gezellig avondje naar de bioscoop

Heb je aankomend weekend nog geen plannen, maar heb je ook geen zin om thuis op de bank te zitten? Plan dan bijvoorbeeld een avondje in om naar de bioscoop te gaan. De meeste mensen hebben wel ergens in de buurt een bioscoop zitten die verschillende films draait. En hoe fijn is het nou om lekker in alle rust een film te kijken met een bak nacho´s of een zak snoep erbij. Maar vooraf en tijdens de film zijn er een aantal situaties die iedere keer weer voorkomen. In deze blog gaan wij het hebben over deze situaties.

Situatie 1: Het kiezen van een film

Hier begint het allemaal bij. Je wilt een avondje naar de bioscoop plannen met een vriend of vriendin, maar naar welke film ga je. Er is meestal een ruime keuze aan films in de bioscoop, al heeft dit wel te maken met naar welke bioscoop je gaat. In de grotere steden worden vaak meer films gedraaid dan wanneer je in een dorp naar de bioscoop gaat. Om het kiezen van een film iets makkelijker te maken, kijk je eerst naar het genre. Ben je fan van komedie of toch meer van een fantasie film? Wanneer je een film uitgekozen hebt, is het goed om te kijken op welke dag en tijdstip de film draait zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer je al bij de bioscoop staat en de door jou gekozen film draait niet.

Situatie 2: Het kiezen van een plek 

Wanneer je online een bioscoopkaartje koopt kun je van tevoren al aangeven op welke plek jij graag wilt zitten. Op deze manier wordt de plek alvast voor jou gereserveerd. Maar op welke plek ga jij het liefst zitten? Dit verschilt namelijk ook per persoon. De ene zit graag vooraan, de ander zit het liefst aan de zijkant om schuin tussen de mensen door te kijken en de ander zit liever achterin om juist over de mensen heen te kijken en van het gehele scherm te genieten. Ook is er in sommige zalen keuze uit luxere stoelen, al zijn deze stoelen wel vaak iets duurder. 

Situatie 3: Snacks

Tijdens een film is het gebruikelijk om verschillende drankjes en snacks te kopen. Een bioscoop heeft hier vaak ook een ruim assortiment in, zoals nacho´s, bittergarnituur en popcorn. Toch zie je nog best vaak dat mensen eten vanuit huis meenemen en van tevoren al bijvoorbeeld schepsnoep online kopen. Dit is natuurlijk niet helemaal de bedoeling, maar soms is het niet te voorkomen.

Situatie 4: Pauze

Over het algemeen zijn wij gewend dat er bij iedere film een pauze ingelast wordt, maar dat wil nog wel eens per bioscoop verschillen. Daarom is het belangrijk om van tevoren de informatie over de bioscoop en film te bekijken. Zo weet je in ieder geval of je tijdens de film nog tijd hebt om een bezoekje te brengen aan het toilet en of je voldoende snacks mee moet nemen. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *