Oplossing voor droge neus bij apneu en COPD

Apneu patiënten die een zuurstofmasker (CPAP) gebruiken hebben heel vaak last van een droge neus. Dit geldt ook voor COPD-patiënten. NeilMed Nederland heeft daar een oplossing voor.

NeilMed heeft een speciale neusgel ontwikkeld voor slaapapneu- en COPD-patiënten. Het is een speciale gel die alleen verkrijgbaar is via NeilMed Nederland.

Slaapapneu

Slaapapneu (OSAS) is een aandoening waarbij de patiënt langer dan 10 seconden niet ademhaalt tijdens zijn slaap. En dat minimaal vijf keer per uur. De luchtwegen worden geblokkeerd en de patiënt krijgt te weinig zuurstof. Daardoor voelt hij zich de volgende ochtend niet uitgerust. Hij is moe, slaperig en heeft minder concentratie. De patiënt loopt hierdoor meer risico op ongevallen op het werk en in het verkeer. Een van de oplossingen hiervoor is het dragen van een CPAP-masker tijdens het slapen. Dit masker blaast lucht in uw neus en/of keel zodat uw bovenste luchtwegen open blijven tijdens uw slaap. Gevolg is een hele droge neus.

COPD

Patiënten met COPD kunnen moeilijk ademhalen. Zij krijgen extra zuurstof, maar verder is het niet mogelijk om COPD te behandelen. Door de extra zuurstof krijgen ook COPD-patiënten een droge neus. Net als bij de patiënten met slaapapneu geeft dit een vervelend trekkend gevoel en soms bloedneuzen.

Speciale neusgel tegen droge neus

De Nasogel van NeilMed Nederland is een speciale neuszalf. Eigenlijk is het geen zalf, maar een gel. Het voordeel van gel is dat het zich hecht aan het slijmvlies en een beschermlaag aanbrengt die lange tijd actief blijft. Het bestanddeel hyaluronzuur zorgt ervoor dat vocht wordt vastgehouden. Dit zuur is een lichaamseigen stof. Het bevindt zich bijvoorbeeld in bind- en zenuwweefsel. Hierdoor werkt de Nasogel uitstekend. Je kan het handmatig aanbrengen in je neus, zodat je zelf kan bepalen hoe dik je de gel wil aanbrengen. Gebruik dan wel een handschoen of wattenstaafje om te voorkomen dat je vuiligheid binnenbrengt via je handen. Je kan ook de spray gebruiken, die verder komt en makkelijker in gebruik is. Welke je ook gebruikt, de Nasogel van NeilMed Nederland is een uitstekende oplossing voor apneu- en COPD-patiënten.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *