Op zoek naar een goedbetaalde, nieuwe baan zonder jaren bij te studeren? Kijk eens naar deze functies!

Natuurlijk weet iedereen dat je als developer poen kunt scheppen. Maar als je geen background in de IT hebt, duurt het wel even in avondlessen of extra training om de basis hiervan te leren. Ook dokter of piloot word je natuurlijk niet zonder superlange opleiding. Gelukkig zijn er wel tal van interessante functies die mooi verdienen waarvoor je vaak wel wat training moet volgen, maar toch redelijk snel in het werkveld kunt staan. Ben jij klaar voor een career change? Bekijk dan eens deze goedbetaalde banen waarvoor je geen jaren hoeft te studeren!

1.   Veiligheidsberoepen

De veiligheidssector is best een grote sector. Zowat alle grote bedrijven in de industrie hebben een veiligheidskundige in huis die de organisatie onder de loep neemt en aan de bel trekt bij onveilige situaties en risico’s. Daarnaast worden er ook in allerlei sectoren externe professionals ingehuurd om de (brand)veiligheid te waarborgen. Zo staan er altijd vacatures open voor mangatwachten; de medewerkers die toezicht houden bij werkzaamheden die worden uitgevoerd in een besloten ruimte. Een mangatwacht staat in contact met de medewerkers in het mangat (vaak een tank) en meet o.a. de gas niveaus en staat klaar om een brand te blussen, mocht dit nodig zijn.

Voor veiligheidsberoepen volgen de meeste professionals een VCA opleiding. Wil je extra verdienen als brandwacht en ook worden ingezet op klussen waar brand kan uitbreken, dan is een extra opleiding tot (Rijksgediplomeerde) brandwacht met stage bij de brandweer nodig.

Ook bewakers voor bedrijven en festivals worden altijd gezocht. Hier moet je over het algemeen slechts steeds een korte opleiding voor volgen.

2.              (Gevaarlijke) Afvalverwerking

Afvalverwerking klinkt niet meteen als het meest sexy beroep, maar het betaalt wel goed. In allerlei fabrieken en ook bij olieraffinaderijen komen er nare afvalstoffen vrij tijdens de processen. Deze moeten goed worden verwerkt. Omdat hier risico’s aan vasthangen, zijn dit heel goed betaalde beroepen. Uiteraard word je wel getraind voor de job, maar je hoeft geen diploma te hebben om te solliciteren op deze functies.

3.              Werken op een offshore olieplatform

Als je het niet erg vindt om lange dagen te werken en je familie weinig te zien, dan kun je heel veel geld verdienen offshore. Natuurlijk werken er ingenieurs op oliedril installaties, maar ook mensen zonder hoger diploma, zoals General Roustabout, verdienen er goed. Je moet natuurlijk wel slepen met zware materialen, het platform schoonmaken en vaak shifts van 12 uur draaien, en dat meerdere weken aan een stuk. Een groot voordeel aan de offshore industrie is dat er altijd werk is en je makkelijk kunt doorgroeien en zo steeds meer geld kunt verdienen.

Ook functies als luchtverkeersleider en handelaar van aandelen kunnen erg interessant zijn. In welke industrie zet jij je carrière voort?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *