Motorhelm kopen, welke soort helm?

motorhelm kopen welk soort helm

Een nieuwe motorhelm kopen? Door de ruime keuze uit verschillende modellen is het best lastig om de juiste motorhelm te kiezen. Daarom geven wij een aantal handige tips. Zo lees je hieronder bijvoorbeeld over de voordelen en nadelen van elk soort motorhelm. Lees snel verder om erachter te komen welke soort motorhelm het beste bij jou past!

Verschillende soorten motorhelmen

Als je op zoek gaat naar een geschikt motorhelm dan kom je er al gauw achter dat er enorm veel keuze is en dat er verschillende soorten motorhelmen verkrijgbaar zijn. Welk type motorhelm het beste bij jou past kun je het beste zelf bepalen. Daarom hebben wij de belangrijkste eigenschappen van de verschillende soorten motorhelmen hieronder voor je verzameld.

Integraalhelm

Als je verzekerd wilt zijn van de beste bescherming dan kan je het beste kiezen voor een integraalhelm. De helm zit volledig over je hoofd heen, waardoor ook je kin en mond beschermd zijn bij een eventuele val. Integraalhelmen hebben een stoer en snel uiterlijk, daarom zijn ze ook erg geliefd onder mensen met een sportieve motor. Andere voordelen van een integraalhelm zijn dat je weinig last hebt van herrie en in de winter beschermt de helm tegen de kou. Nadelen van een integraalhelm is dat het op- en afzetten wat moeizamer gaat en dat de helm in de zomer erg warm zit. 

Jethelm

Een jethelm biedt minder bescherming dan een integraalhelm. Dit komt omdat dit een open helm is en geen bescherming biedt aan je kin en kaak. Je kunt bij een integraalhelm kiezen voor een half vizier of volledig vizier. Ook zijn er enkele jethelms waarop het mogelijk is om een los kinstuk te klikken. Jethelmen worden vooral gekozen om hun hippe uiterlijk en het comfort in de zomer. Doordat de helm open is heb je altijd goed zicht en is het in de zomer niet zo warm.

Systeemhelm

Dit type is eigenlijk een soort combinatie van bovenstaande helmen. Systeemhelmen zijn vooral populair onder motorrijders die ervan houden om veel te touren. Een voordeel van een systeemhelm is dat hij je hoofd volledige omsluit, waardoor een goede bescherming gegarandeerd is, maar je ook de voorkant open kunt doen. Ideaal voor als je wilt motorrijden tijdens warme zomerdagen. Ook voor mensen met een bril is een systeemhelm absoluut een aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *