Mijn e-sigaret doet het niet!

Vervelend. Als eerste is het dan goed om te weten hoe een e-sigaret wel zou moeten werken. Je hebt in de regel een batterij, met daar bovenop een tankje. In het tankje zit een verdampingselement, ook wel coil genoemd en op de batterij zit meestal een knop (tenzij je een batterij hebt die automatisch in werking wordt gesteld, wanneer je een hijsje neemt).

Stap 1

Zorg dat de batterij volledig of voor een groot deel is opgeladen. Hang hem voor de zekerheid bijvoorbeeld twee uur aan de oplader. Dat zou voldoende moeten zijn om hem in ieder geval aan te kunnen zetten.

Stap 2

Als tweede is het van belang om de e-sigaret aan te zetten. Als er bijvoorbeeld geen lampjes branden achter de knop of als het schermpje (indien aanwezig) niet aangaat wanneer je op de knop drukt, kan het zijn dat de e-sigaret gewoonweg niet aan staat. Aanzetten gaat bij elke e-sigaret op dezelfde manier: Je drukt 5 keer (heel snel) achter elkaar op de grote (vuur-) knop. 

Heeft je e-sigaret geen knop? Dan staat hij eigenlijk altijd op standby. Zodra je een hijsje neemt, zal de batterij door het vacuüm automatisch ingeschakeld worden. Je hoeft hem dan dus ook niet zelf aan te zetten.

Stap 3

Staat je e-sigaret aan en branden er lampjes wanneer je op de knop drukt, maar komt er geen damp uit? Krijg je misschien zelfs een melding of gaan er lampjes knipperen? Dan kan het zijn dat er binnenin een kortsluiting plaatsvindt. Dit kan geen kwaad, want de e-sigaret is tegen kortsluiting beveiligd.

Meestal is het zo dat de coil (het verdampertje) dan niet meer goed is. Deze zorgt dan dat er geen contact wordt gemaakt of zorgt dus voor kortsluiting. Vervang daarom voor de zekerheid de coil. Laat je e-sigaret daarna even voor minstens 10 minuten (gevuld met vloeistof) staan. Zo kan de coil goed doorweekt raken. Daarna kun je hem in gebruik nemen.

Doet je e-sigaret het nog steeds niet?

Dan is er misschien toch wel echt iets defect. Het blijft natuurlijk een elektronisch product dat stuk zou kunnen gaan. Check daarom of je nog garantie hebt en ga ermee terug naar de winkel waar je hem hebt gekocht. Wie weet kunnen zij nog wat voor jou betekenen of hebben ze nog meer tips om de e-sigaret weer werkend te krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *