Manieren om het riool te ontstoppen

Een opstopping hebben in het riool kan voor een hoop viezigheid en stank zorgen. Er staat dan water in de afvoerbak en er vliegen overal rioolvliegjes rond. Heb je dit probleem dan wil je er zo snel mogelijk vanaf komen. Een riool ontstoppen kan op de volgende manieren. 

Een rubberen ontstopper  

Veel voorkomende oorzaken van een ontstopt riool zijn wc-papierrollen, maandverband en haar. Om de afvoer te bevrijden van allerhande ophopingen, ga je deze ontstoppen met de klassieke rubberen ontstopper. Hierdoor wordt het vuil opgezogen en is het makkelijk te verwijderen.  

Sifon reinigen 

Het reinigen van de sifon is eenvoudig. Het is zelfs aan te raden om dit regelmatig te doen om de kans op verstopping van het riool te verkleinen en ook nare geurtjes te voorkomen.  

Spoelen  

We raden warm sodawater, azijn of gewoon heet water aan om afvalwater te bestrijden! Bovendien wordt uw riool vrijgemaakt door ontluikende gezwellen weg te spoelen. Als gevolg hiervan smelten vetophopingen geleidelijk, en daarmee ook de blokkering. 

Zuiveringsgoedje 

Als het niet werkt met heet water, is het tijd om je zwaardere artillerie te gebruiken. Hiervoor heb je een kom met heet water, azijn en bakpoeder nodig. Giet eerst het zuiveringszout door de afvoer en giet dan voorzichtig de azijn erbij. Dit veroorzaakt een chemische reactie waardoor de twee ingrediënten gaan borrelen en samen koken. Giet dit in de afvoer en laat het vervolgens 15 minuten lopen. Spoel het daarna door met kokend water. 

Professionele oplossing 

Wanneer al deze trucjes geen effect hebben is het nodig om het riool professioneel te laten ontstoppen. Dan hoef je zelf niet het vieze werk op te knappen en je hebt garantie dat de verstopping in je riool weg is. Lacor is een bedrijf in zeeland dat gespecialiseerd is in het ontstoppen van riolen. De specialisten van Lacor Riooltechniek staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor je klaar om het riool te ontstoppen. Hierdoor ben je snel van die nare stank af en kan je weer doorgaan met het normale leven. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *