Mancave: een droom van de meeste mannen

Koud bier, een flinke flatscreen tv, snacks in overvloed. Een goed partijtje voetbal op de buis terwijl je met je vrienden in je massagezetel zit en heerlijk een blokje kaas naar binnen werkt. Dit allemaal terwijl je favoriete voetbalclub een goal maakt in de negenentachtigste minuut en zo de overwinning pakt. Oké laten we eerlijk zijn die blokjes kaas waren al op na de eerste tien minuten.

De droom

Een man cave is iets waar toch stiekem elke man van droomt. Je ziet het in series en films voorbij komen, mannen die een soort kelder/zolder omtoveren tot een jongens droom, en dan ook echt op z’n ‘stereotype’ mans. Foute LED lampjes die een foute futuristische blauwe kleur geven aan de snel geverfde muren, een mini biljart tafel met biljartkeu en bekerhouders. Een foute tekst op de muur met ‘for men only’. Dit terwijl je wel van je vriendin verwacht dat ze zo nu en dan even stofzuigt (zo werkt het helaas niet).

Heb je een kamer over?

Als je een kamer thuis over hebt gaat het al snel tintelen. Het hoeft ook niet moeilijk te zijn. Een flinke televisie en lounge bank doen al zoveel. Voor die liefhebbers een spelcomputer en uiteraard een surround set. Maar wat zijn nog een paar ‘essentials’ van een man cave? Een koelkast zoals eerder genoemd is fantastisch. Want stel je voor, je moet tien meter lopen voor een koud biertje. In het beste geval is er ruimte voor een aparte wc, nu hoef je nooit meer je man cave te verlaten. Plek voor een klein keukentje met oven en wasbak zou ook niet verkeerd zijn. Heel vreemd, maar mannen houden er van om alles lekker compact bij de hand te hebben.

Vaak zal dit helaas alleen een droom blijven voor vele mannen, maar er is altijd hoop, stel dat die ene goede vriend het wel voor elkaar krijgt? Geen rotzooi voor jou, je drinkt zijn bier op en het kost jou geen kamer, klinkt goed toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *