Kunst cadeau doen: waar let je op?

Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor een collega, vriend of familielid? Dan is een kunstwerk eigenlijk altijd een goed idee. Het leuke van kunst is dat het zo enorm veelzijdig is. Eigenlijk alles wat je mooi vindt kan kunst zijn. Of dit nu een luxe schilderij is of een beeldje wat door een kind gemaakt is. Toch kan het kopen van kunst ontzettend lastig zijn. Zeker als je dit voor iemand anders doet. Voordat je een keuze kunt maken uit de prachtige beeldende kunst van Artihove.nl, zijn er dan ook een aantal zaken waar je eerst rekening mee dient te houden.

Er bestaat bijna niets persoonlijkers dan kunst. Dat maakt de zoektocht naar een cadeau dan ook niet bepaald gemakkelijk. Voor het kopen van het perfecte kunstcadeau hebben wij dan ook een aantal een tips op een rijtje gezet.

Kies voor een kleiner kunstwerk

Probeer te voorkomen dat de ontvanger wordt overvallen door de grootte van het kunstwerk. Het zou namelijk enorm zonde zijn als hij of zij hier helemaal geen ruimte voor heeft. Probeer daarom altijd een zo klein mogelijk kunstobject te geven. Hier is altijd wel een plekje voor te vinden. Of ze deze nu op de schoorsteenmantel of een nachtkastje zetten, ruimte genoeg!

Houd er ook rekening mee dat als je gezamenlijk een cadeau wil kopen je er wel voor moet zorgen dat iedereen het over het cadeau eens is. Bij een afscheid collega cadeau moeten alle personeelsleden het natuurlijk wel eens zijn met jouw keuze. Anders krijg je wellicht scheve gezichten. Overleg daarom zorgvuldig. Zowel over de grootte als de uitstraling van het object.

Houd rekening met de smaak van de ontvanger

Het is tevens belangrijk om jezelf in de schoenen van de ander te zetten. Bij het kijken naar de bronzen beelden van Artihove.nl ben je natuurlijk al snel geneigd om voor iets te kiezen wat jij mooi vindt. Bedenk wel dat kunst heel persoonlijk is. Wat jij mooi vindt, kan een ander weer verafschuwen. Houd daarom vooral rekening met de smaak van de ontvanger. Als je deze persoon goed kent is dit waarschijnlijk niet al te moeilijk. Heb je er toch moeite mee? Gluur dan eens stiekem in zijn of haar interieur? Welke kleuren en stijlen past hij toe in het interieur? Hier kun je al enorm veel informatie uit halen!

Vraag of retourneren mogelijk is

Als je kiest voor echte kunstwerken zijn er vaak maar een beperkt aantal van beschikbaar. Soms is ieder exemplaar zelfs maar één keer verkrijgbaar. Hierdoor is doorverkopen een stuk gemakkelijker, maar in de meeste gevallen is ook retourneren bij de kunstenaar mogelijk. Let wel op dat dit niet altijd mogelijk is. Vraag daarom voordat je de aankoop doet eerst naar de mogelijkheden. Zo weet je zeker of je kunt retourneren als het cadeau toch niet in de smaak valt. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om dan die prachtige sculpturen zelf te houden, maar voor je het weet loopt het geven van cadeaus dan wel erg uit de hand en raakt je eigen woning overvol.

Wist je dat een kunstwerk soms beter tot zijn recht komt op een andere plek? Vraag de ontvanger van het cadeau daarom ook om verschillende locaties te proberen. Soms valt het kunstwerk dan net wat beter op en ontstaat er direct een nieuwe klik!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *