Keuzes, keuzes

Je bent aan het peinzen over wat je je vader nou het beste voor zijn verjaardag kan geven. Misschien een boekenbon of een paar nieuwe wandelschoenen? Hij houdt niet van naar de bioscoop gaan, dus een bon daarvoor is geen optie. En bestek vind je veel te saai als cadeau. Na ongeveer een kwartier krijg je opeens een ingeving: je bestelt een gereedschapstrolley voor hem! Dan heeft hij alles wat hij nodig heeft op dezelfde plek, kan hij klussen rond het huis en de droogmolen repareren, daar zal je moeder heel blij mee zijn.

Een echte klusser

Je vader is een klusser in hart en nieren en heeft al vaker genoemd dat zijn uitrusting wel eens aan vervanging toe is. Het is belangrijk om gereedschap regelmatig te vervangen anders kunnen er ongelukken gebeuren. Je kan niet wachten om zijn gezicht te zien als je het cadeau uiteindelijk geeft. Je bespreekt je idee met je man en hij ziet het ook helemaal zitten. Dit heeft vast niets te maken met het feit dat hij op jouw cadeau kan meeliften. Dat is een van de voordelen van een paar zijn. Je bent helemaal giechelig van de voorpret, je bent zo benieuwd of hij het echt zo leuk gaat vinden als je nu denkt. Een maand die traag voorbij kruipt later is het zover. De dag staat dik gemarkeerd in je agenda.

Moeite met slapen

De avond van te voren kun je de slaap niet vatten. Je wil zo graag dat je vader blij is met je cadeau. Je maakt uiteindelijk je man toch maar wakker en bespreekt je kopzorgen. Hij stelt je gerust door te zeggen dat je goed over dit cadeau hebt nagedacht en dat zal je pa sowieso waarderen. Hierna val je in een diepe slaap met mooie dromen over de verjaardag.

Verrassing van de avond

Je moeder geeft hem een boek over wandelen en een paar stevige sokken, je zus een hoofdmassage apparaat en jij zit te glunderen wanneer het tijd is voor jouw verrassing. En inderdaad, je vader is dolblij en geeft je een klapzoen op je wang. Je moeder vindt het ook fijn dat er wat vaker op een veilige manier  iets gebeurt aan het huis en je man biedt tot ieders verbazing zijn hulp aan. Wat om de broodjes te smeren? vraag je een beetje pesterig. Hij moet lachen en zegt: Nee ik wil graag leren hoe je een klusser wordt. Dat hadden jullie niet verwacht. Je vader is heel blij om zijn kennis te kunnen delen en ze beginnen meteen plannen te maken met z’n tweeën. Je bent trots dat je man zijn horizon wil verbreden en het wordt nog een hele fijne avond met de nodige hapjes en drankjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *