Jouw huis weer fris en fruitig, zo doe je dat!

Kan het aanzien van jouw woning wel een opfrisser gebruiken? Of ben je überhaupt vergeten hoe dit er oorspronkelijk uitzag? Waarschijnlijk heb jij al jarenlang niets gedaan of weinig onderhoud gepleegd aan de buitenkant van je huis en dat is ook niet zo gek. Door de regen wordt deze grotendeels schoongespoeld, dus hier heb je eigenlijk weinig omkijken naar. Toch is het wel een plek waar aanslag makkelijk blijft plakken, zonder dat je het snel doorhebt. Tijd om de bezem er doorheen te halen en wat liefde te geven aan de buitenkant van je huis.

De buitenkant schoonmaken

De kans is groot dat jij er altijd voor zorgt dat de binnenkant van jouw woning er netjes uitziet. Nu is dit natuurlijk heel erg fijn, maar je wilt ook dat het aanzien van je huis er goed bijstaat. Vooral als jij in de buurt van Schiphol of een andere luchthaven woont en je allemaal zwarte aanslag op je huis hebt, is het nodig om dit eens in de zoveel tijd te reinigen. Je kunt je gevel laten stralen, zodat alle aanslag (ook groene aanslag!) verwijderd wordt. Ook kun je de ramen zemen en de deurpost eens een flinke schoonmaakbeurt geven. 

De gevel zandstralen en impregneren

Als een vieze gevel nu een groot probleem is wat veel voorkomt, kun je overwegen om de gevel te laten zandstralen en impregneren. Zo wordt deze volledig gereinigd waardoor de oorspronkelijke kleur van het baksteen weer terugkomt. Met impregneren zorg je er eigenlijk voor dat nieuwe aanslag niet kan hechten aan de gevel. Zo blijft het jarenlang mooi en hoef je niet steeds weer aan de slag met deze klus. Dat scheelt een hoop werk en gedoe in de toekomst!

Je tuin bijhouden

Het zal je verbazen hoeveel effect een slordige tuin heeft op het aanzien van je woning. Tijd om de heggenschaar erbij te pakken dus! Als je van plan bent om de woning nog te laten stralen is het handig om je tuin eromheen eerst even aan te pakken. Zeker als jij bijvoorbeeld klimop tegen de woning aan hebt groeien en dit liever weg wilt halen. Deze planten laten flink wat troep achter op de stenen, welke moeilijk te verwijderen is. Wanneer de woning volledig gezandstraald is, kun je aan de slag met nieuwe beplanting. Veeg de voortuin nog een beetje om het overige zand en stof te verwijderen. Met een beetje aandacht ziet dit er direct een stuk netter en vrolijker uit. Succes!

 

Geplaatst onder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *