Je auto customizen, wat zijn de opties?

Het is geen geheim dat een groot deel van de mannen enorm gek is op auto’s. Veel dromen al van jongs af aan van het hebben van een dikke auto. Een Ferrari, Lamborghini of Porsche, voor veel mannen staat dit hoog op het lijstje van dingen die zij ooit willen bezitten. Helaas blijft dit voor velen slechts een droom. 

 

Maar er zijn ook heel veel mannen die er van dromen om hun eigen auto te customizen. De auto veranderd dan niet ineens in een sportwagen, maar je kunt er wel echt een stoere bak van maken. In dit artikel vertellen we je alles over de verschillende opties!

 

Vervangen van je velgen

Eén van de eerste dingen die direct opvallen als een auto ergens geparkeerd staat of voorbij rijdt: de velgen. Velgen kunnen enorm veel aan het uiterlijk en de uitstraling van je auto doen. Het is dan ook niet voor niks dat voor veel mannen dit vaak de eerste stap in het customizen van de auto is. 

 

Stel, je hebt een Volkswagen Polo. Misschien vind je de originele Volkswagen Polo velgen die er momenteel onder zitten niet zo mooi, iedereen heeft natuurlijk zo zijn eigen smaak. Maar wist je dat er nog veel meer Volkswagen Polo velgen zijn waar je uit kunt kiezen? Kies bijvoorbeeld voor een zwarte kleur om je auto een stoere uitstraling te geven. Of kies voor een ander design mét een andere kleur om jouw auto helemaal om te toveren.

 

Ramen tinten

Waar veel mannen ook voor kiezen is het tinten van de ramen. Niet alleen geeft dit de auto ook een hele stoere uitstraling, het brengt ook nog eens meerdere voordelen met zich mee:

 

  • Het voorkomt de verkleuring van het interieur door zonlicht
  • Het zorgt ervoor dat het in de zomer iets minder warm is in de auto
  • Je hebt meer privacy
  • Het geeft meer veiligheid bij een ongeluk (het glas breekt dan in de folie, in plaats van dat er stukken glas rondvliegen door de auto)

 

Maar let op! Je mag je ramen niet ‘onbeperkt’ tinten in Nederland. Er zijn regels aan verbonden. Zo moet de voorruit bijvoorbeeld een minimale lichtdoorlaatbaarheid hebben van 75%, voor de zijruiten aan de voorkant geldt een percentage van 70%. Voor de zijruiten aan de achterkant geldt dit niet.

 

Ontchromen

Als laatste kiezen veel mannen ervoor om de auto te ontchromen. Dit houdt in dat alle chrome onderdelen, zoals bijvoorbeeld de portierlijsten en grill, gewrapt worden in een andere kleur. Zo kan je bijvoorbeeld je auto helemaal zwart maken, of elke andere gewenste kleur. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *