Is je woning goed geïsoleerd?

Wanneer u uw maandelijkse uitgaven gaat bekijken, zult u tot de conclusie komen dat de energiekosten een grote uitgavenpost is. Het is belangrijk dat als u wilt gaan besparen eerst alles eens op een rijtje gaat zetten wat er allemaal gedaan kan worden. Om het energieverbruik terug te dringen kunt u het huis, waarin u woont, beter isoleren. Ook is het belangrijk dat u niet te veel betaalt voor uw energie. Daarvoor is het belangrijk dat u jaarlijks de energieprijzen van de verschillende leveranciers gaat vergelijken.

 

Het vergelijken van de verschillende energieleveranciers.

Het is tegenwoordig niet meer zo moeilijk om de energieprijzen van de verschillende energieleveranciers onderling te vergelijken. Energie vergelijken op overstappen.nl is zo gedaan het neemt maar enkele minuten in beslag. Er zijn internetsites waarop bijna alle leveranciers worden weergegeven. Wanneer u de goedkoopste heeft gevonden is het niet zo moeilijk om over te stappen. U hoeft alleen maar bij de nieuwe maatschappij aan te geven dat u gebruik wilt maken van hun diensten en dan wordt het overstappen voor u geregeld. Ook zullen ze de eventuele boete die u moet betalen, omdat u het contract voortijdig verbreekt bij uw huidige leverancier, van u overnemen. U kunt door het overstappen naar een andere leverancier soms wel enkele honderden euro’s op jaarbasis besparen op energie.

 

Het isoleren van uw woning.

Om minder energie te verbruiken is het belangrijk dat uw woning goed geïsoleerd is. Om daarachter te komen is het belangrijk daarbij hulp krijgt indien u hier zelf niet genoeg kennis over heeft. U zal daarbij moeten nagaan wat het energieverlies van het dak, muren, vloer en de ramen is. Heeft u nog enkel glas dan kunt u dat laten vervangen door HR++ glas wat wel duur is, maar een grote meerwaarde aan uw huis biedt. En waarmee u uiteindelijk wel geld bespaart.

 

De voordelen van het goed isoleren.

Wanneer u de woning goed isoleert, zult u comfortabeler wonen. Tijdens de zomermaanden blijft de woning heerlijk koel en tijdens de wintermaanden heerlijk warm. De temperatuur in de woning blijft constanter waardoor u dus minder aan uw thermostaat hoeft te zitten. De kosten van het isoleren heeft u in een paar jaar weer terugverdiend. Uw huis krijgt een beter energielabel wat ook weer goed is wanneer u de woning wilt gaan verkopen, omdat het daardoor dan meer waard is.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *