Huidverzorgingstips voor mannen – De essentiële routine die elke man moet kennen

Huidverzorgingstips voor mannen - De essentiële routine die elke man moet kennen

Niet alle mannen houden zich hiermee bezig, maar dat betekent niet dat het niet belangrijk is. Een verzorgingsroutine zal je helpen puistjes tot rimpels te bestrijden en al het andere daartussenin. Het is hoogstens tijd dat je gaat investeren in je huid, dus om te beginnen hebben we hier vier stappen waar je mee aan de slag kunt gaan en delen we onze tip uit de Australiangoldshop.nl!

Stap 1: Reinigen

Je dient je huid minstens één keer per dag te reinigen, maar het is beter als je het zowel na het opstaan als voor het slapen gaan doet. Let hierbij op je huidtype. Voor een huid die ’s ochtends super vettig is, reinigt je ‘s ochtends. Voor een droge of uitgedroogde huid was je gezicht ’s ochtends alleen met water. Het reinigen doe je dan voor je naar bed gaat. Dit zal alle opgehoopte resten, vuil en overtollige oliën van je huid verwijderen.

Stap 2: Exfoliëren

Het scrubben van de huid dient een of twee keer per week te gebeuren. Wanneer je een vette huid hebt kun je twee keer per week aanhouden, maar bij een droge huid mag het slechts een keer per week. Je verwijdert hiermee de opgebouwde dode huidcellen van je gezicht.

Stap 3: Bevochtig

Elke keer dat je je gezicht reinigt of hebt gedoucht, hydrateer je de huid met een vocht inbrengende crème afgestemd op jouw huidtype. Indien je veel last hebt van zaken als acne, hyperpigmentatie, rimpels of een droge huid, kun je voor de crème nog een spotbehandeling of masker gebruiken.

Stap 4: Zonnebrand

Bij enkele crèmes zit zonnebrandcrème inbegrepen, maar vaak genoeg ook niet. Gebruik daarom als laatste een zonnebrandcrème met een absolute minimum SPF van 15, maar streef naar 30 SPF en hoger. We raden zelf de Australian Gold zonnebrand aan die heerlijk zacht voelt op de huid. Dit is essentieel als je een droge, gerimpelde en verkleurde huid wilt voorkomen. En ja, dat wil je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *