Hoe voorkom je acne?

Acne ofwel puistjes ontstaan doordat er teveel talg wordt aangemaakt in de talgklieren. Vooral in de pubertijd zie je vaak mensen met acne. De een heeft heftigere acne dan de ander en de ene persoon krijgt het ook eerder dan de ander. Er zijn wel een paar zaken die helpen om acne te voorkomen. Helemaal voorkomen zal lastig worden maar verminderen kan zeker! Maar hoe voorkom je acne?

Routine

Het is belangrijk dat je huid goed gereinigd wordt elke dag. Dit kan gewoon met een reinigingsmiddel die je vaak bij een drogisterij kan kopen. Het is belangrijk dat je hier een routine in krijgt door dit bijvoorbeeld s ’ochtends en s’ avonds te doen. Wanneer je namelijk s ’ochtends wakker wordt wil je dat je huid er weer tegenaan kan en goed schoon is. Hetzelfde geldt met de avond want wanneer je gaat slapen krijgt je huid een herstel periode. Als de huid dan nog vies is dan vertraagt dat het herstelproces. Dus creëer hier een dagelijkse routine in zodat je huis lekker fris blijft en goed kan herstellen.

Crèmes

Ook helpt het om er periodiek crèmes te smeren. Er zijn genoeg producten verkrijgbaar die acne kunnen verminderen. Het is vaak wel zo dat niet elk product bij iedereen werkt aangezien ieder persoon een andere huid heeft. Vaak verkopen ze bij drogisterijen of supermarkten in de buurt wel bekende merken zoals Nivea of Missha die erg goede producten aanbieden. Laat je ook altijd adviseren door een specialist op dit gebied.

Goede voeding

Een goede voeding helpt ook mee aan het voorkomen van puistjes. Wanneer je alleen gezond gaat eten zal je hier geen tot weinig verschil in merken maar wanneer je een combinatie van meerdere variabelen toepast kan het goed werken. Met een goede voeding wordt bedoeld dat je geen 3x in de week ongezond eten, drink genoeg water, eet genoeg fruit en ga zo maar door.

Van je gezicht af blijven

Wanneer je dan toch nog puistjes/acne krijgt is het verstandig om er zo min mogelijk aan te zitten. Je kan ze natuurlijk zelf uitknijpen maar doe dit zorgvuldig en zorg dat je dit goed doet. Wanneer je dit namelijk verkeerd doet kan het zijn dat de talg naar binnen schiet waardoor het gaat ontsteken. Daarnaast blijven er littekens zichtbaar dus let ermee op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *