Hoe vind je een tattoo ontwerp dat bij je past?

Je wilt al een tijd lang een tattoo maar weet je nog niet helemaal wat er nu echt bij je past? Voordat je begint met je zoektocht naar het ideale ontwerp geven wij je wat tips waar je zeker aan moet denken!

1.     Wil je een zichtbare tattoo of niet?

Een erg belangrijke vraag is of je tattoo mag opvallen. Wil je dat iedereen hem ziet of is het echt voor jezelf en wil je hem liever op een plek waar jij alleen vanaf weet, en je partner dan natuurlijk! Tattoos zijn tegenwoordig natuurlijk goed geaccepteerd, maar in sommige beroepen is het nog belangrijk dat deze niet altijd zichtbaar zijn.

Het is goed om dit voor jezelf duidelijk te hebben voor je je zoektocht gaat beginnen.

2.     Kun je je eigen tattoo ontwerpen?

Als je zelf goed kunt tekenen, dan is het natuurlijk geweldig als je een eigen ontworpen tattoo kunt laten zetten. Begin met het schetsen van alles wat in je opkomt en bekijk wat je het mooiste vindt. Wat zegt echt iets over jou? Maak het zo persoonlijk mogelijk en kies iets wat echt bij je past.

Ben je minder goed in tekenen maar heb je wel een beeld wat je ongeveer wilt, dan is dit een goede stap als je naar een tatoeëerder toe gaat. Zij hebben namelijk liever dat je al een idee hebt wat je wilt. Zorg dus ook voordat je gaat, dat je dit voor jezelf duidelijk hebt.

3.     Wat past er nu echt bij jou

Schrijf voor jezelf op wat echt kenmerkend voor jou is, maar ook wat dingen zijn die je graag doet en wat je mooi vindt of wat je aanspreekt. Dan heb je al een idee in welke richting je moet zoeken. Houd je van dieren, bekijk dan wat hun symbolische betekenis is en wat bij jouw karakter past. Je kunt ook kiezen voor een tekst of quote die voor jou veel betekenis heeft

4.     Experimenteer met een nep tattoo

Kun je nog geen keuze maken, wat nu echt bij jou past, bestel dan verschillende tijdelijke tatoeages. Dan zie je ze echt op je lichaam en kun je beter inschatten of dit is wat je wilt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *