Hoe onderhoud je meubelen van mangohout?

Het antwoord is gelukkig simpel: mangohout onderhouden is een fluitje van een cent! Dat maakt het een goede keuze wanneer je houdt van de charme van exotisch hardhout, maar niet te veel tijd kwijt wilt zijn aan het mooi houden van je ovaal houten tafel, boekenkast of TV-meubel. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het onderhoud van mangohout, maar ook wat juist deze houtsoort zo bijzonder maakt, en hoe je het herkent. Lees dus snel verder!

Sterk en mooi hardhout

Mangohout is de laatste jaren alleen maar populairder geworden, waardoor je het in verschillende meubelboulevards terug kunt vinden. Je herkent het al snel aan de warme kleur, opvallende nerf en zaagpatronen in het hout. Mangohout geeft je interieur een exotisch en warm tintje, wat goed past bij bijvoorbeeld industriële woontrends en inrichtingsstijlen. Omdat het hardhout is, kun je er van alles van maken. Denk aan een eettafel ovaal, rond of vierkant, een buffetkast, boekenkast of koffietafel. Je kunt er dus je volledige woonkamer mooi mee aankleden.

Onderhoudsvriendelijk hout

Mangohout heeft veel opvallende kenmerken, zoals de duurzaamheid, opvallende uitstraling en unieke look. Daarnaast is het ook onderhoudsvriendelijk. Dat is wel zo prettig, vooral wanneer je een eettafel van de houtsoort in huis hebt. Tijdens het eten zit een ongeluk in een klein hoekje, en je kunt vrijwel niet voorkomen dat er een keer iets op de tafel gemorst wordt. Meubelen van mangohout zijn gelukkig van tevoren al behandeld tegen vocht en vuil, waardoor je niet snel bang hoeft te zijn voor vlekken. 

Zo onderhoud je mangohout

Mangohout onderhouden is niet ingewikkeld. Hieronder zetten we de stappen en tips voor je op een rijtje:

  • Zorg ervoor dat je gemorst eten en drinken snel opruimt.
  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen op je meubel; die drogen het hout uit. Een licht vochtige doek is vaak genoeg.
  • Neem eens in de zoveel tijd stof af.
  • Merk je dat het hout dof wordt? Poets je meubel op met wat bijenwas of speciale meubelolie.

Een exotische look voor je woonkamer

Volg je deze tips allemaal op, dan kun je extra lang genieten van je mooie mangohouten meubels! En dat is wel zo prettig, want een meubel van mangohout is uniek. Door de opvallende kleurschakeringen in het hout, zijn geen twee meubelen helemaal hetzelfde. Wil je dus je woonkamer inrichten met meubelen van echt hout, en tegelijkertijd je interieur echt een bijzonder tintje geven? Dan kies je natuurlijk voor mangohout!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *